Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altında düşüş devam eder mi?

Bir öncekiyazımızda 1.411 $ ons seviyesinin kırılma ihtimalinden bahsederek net bir geri çekilme sürecinden bahsettik

Bigpara Haber

Bir önceki  yazımızda 1.411 $ ons seviyesinin kırılma ihtimalinden bahsederek net bir geri çekilme sürecinden bahsettik.



Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Geldiğimiz noktada fiyatların 1.340 $ ons seviyesine kadar gerilediğini görmekteyiz

Son Durum

FED , ETF, vs derken altındaki gerilemenin devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ABD verilerinin beklenenden daha iyi gelmesiyle  San Francisco Fed Başkanı John Williams, merkez bankasının yaz döneminde varlık alımlarını azaltmaya başlayabileceğini söyledi. Tabiki bu bir söylem ancak gelen verilerin ekonomiyi raya soktuğu gibi bir durumun dillendirilmesi varlık alımları sonlandırmasada azaltabilir.

Diğer taraftan ETF’lerin (exchange traded fund) alım yönünde pozisyonlarını kapatmalarının yanında düşüş beklentisi ile satım yönünde pozisyonlarındaki artış dikkat çekmeye devam ediyor.

Hatırlarsınız özellikle dünya üzerinde ABD Dolarına olan talepten bahsetmekle birlikte dolar endeksindeki yukarı hareketin emtia tarafına satış getirebileceği uyarısında bulunduk. Geçtiğimiz haftayı yukarı yönlü kapatan endekste bu hafta kısmi gerileme görülebilir. Bu noktada 83.03 seviyesinin altına gerilemede emtia fiyatları rahatlayabilir.

Teknik Rakamlar

Teknik açıdan satış sinyali devam etmekle birlikte 1.310- 1.320 $ ons destek bandı önemini korumaya devam ediyor. Bu bölgenin kırılıp kırılmaycağı konusunda net bir görüş ortaya koymak için erken ancak geçerli olan bir durum varki bu bölgenin kırılma ihtimali masadaki yerini şimdilik korumaktadır. Dolayısıyla bu bölgenin altına olan gerilemelerde 1.250 – 1.275 $ ons seviyeleri muhtemel hedef olarak kabul edilmelidir.

Ancak gün içinde özellikle saatlik grafiklerde aşırı satış bölgesinde olduğumuz için yukarı yönlü tepki hareketleri görülebilir. Bu hareketlerin anlam kazanabilmesi için bugünlerde 1.410 $ ons bölgesinin üzerinde bir harekete ihtiyacımız var.

Ne yapılmalı?

Alım için aceleci davranılmaması yerinde bir karar olacaktır. Bu noktada 1.310 – 1.320 $ ons bandını izlemeye devam edeceğiz.

Özellikle 4 saatlik grafiklere göre aşırı satış bölgesinde olmamız nedeniyle kısmi tepki alımları gelebilir. Bu durumda 1.340 $ ons üzerinde kaldıkça 1.380  $ ons seviyesine kadar oluşabilecek tepki alımları al/sat olarak değerlendirilebilir.

TL/Gram ;

Dolar/TL kurunun yukarı yönlü hareketi geçtiğimiz haftaki düşüşün TL/Gram fiyatı olarak biraz etkisini azalttı. Dolar TL kurunun 1.84 seviyelerinde fiyatlandığını düşünecek olursak olası tepki alımlarında 81-82 TL/Gram fiyatlarını görebiliriz. Ancak 1.320 – 1.310 $ ons desteğine kadar olası geri çekilmelerde TL Gram fiyatları 78 seviyelerinden fiyatlanabilir.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları