Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altında direnç kırılacak mı?

Dün itibariyle bu köşeden yaptığımız yorumda 1.675 ONS/$ direncinin önemine değindik

Bigpara Haber

Dün itibariyle bu köşeden yaptığımız yorumda 1.675 ONS/$ direncinin önemine değindik

.

Volkan Kuğucuk / Teknik Analist
twitter.com/vkugucuk


Belirttiğim seviyeye kadar olan yükselişler bugünlerde satışla karşılaşmaktadır. İlerleyen günlerde yönümüz ne şekilde olacak isterseniz buna cevap arayalım.

Değerli dostlar,son üç yılda altın fiyatları 700 ONS/$ dan, 1.900 ONS/$ seviyesine kadar bir yükseliş gerçekleştirdi,yaşanan bu süreci hepimiz gayet iyi biliyoruz.Dün de belirttiğim gibi güvenli liman arayan paranın altına yönelmesi bizleri şaşırtan bir unsur değil. Konuyu biraz daha açacak olursak,özellikle reel faiz oranlarının negatif seyri altına yönelimi cazip hale getiriyor.

Teknik olarak altında bugün için 1.672 ONS/$ direncini yine takip edeceğiz. Özellikle belirtmeliyim ki, bu direnç aşılmadığı müddetçe yukarı yönlü hareket ihtimalimiz oldukça zayıf. Şayet bu direncin üzerinde kalabilirsek hedefimiz 1.703 ONS/$ seviyesi olacaktır.

Yukarıda belirttiğim 1.672 ONS/$ direncin üzerinde hareket edilememesi halinde 1.642 ONS/$ destek bandına doğru baskı eğiliminden söz etmek mümkün.Bu desteğin kırılması halinde 1.623 ONS/$ seviyesine kadar geri çekilme beklenmelidir.

Sonuç itibariyle 1.672 ONS/$ direnci kırılmadığı müddetçe destek bölgesine baskının sürebileceğini düşünmekteyim. Mevcut süreçte alım yönünde aceleci davranılmaması yerinde olacaktır.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kaçançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları