Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

`Altın`da bu noktaya dikkat!

Altın piyasasındaki son durumda bir değişiklik yok

Bigpara Haber

Altın piyasasındaki son durumda bir değişiklik yok.



Volkan Kuğucuk / Turkish Yatırım - Kapalıçarşı Şb. Yönetmeni
twitter.com/vkugucuk

Bir önceki yazımızda 1.720 $ ons seviyesine kadar bir tepki çıkışından bahsetmekle birlikte bu seviyeye kadar olan yükseliş sonrasında yeniden satışlarla karşılaştık.

ABD, FED, MALİ UÇURUM

Mali uçurum endişeleri kısa vadede altın fiyatları açısından olumsuzluk teşkil etmeye devam ediyor. Nedeni basit.  Para korkaktır… Para piyasalarındaki yolculuğunda en ufak bir bulutlanma görmesin hemen kendine güvenli bir liman arar. Mali uçurum endişeleri nedeniyle ABD Doları’ndan kaçan para Euro bölgesine gitmekle kalmadı, bu riski üzerinde taşımak istemeyen altın yatırımcısıda güvenli limanları seçti. 

Kısa vadeli görüntüyü bu şekilde özetlemek mümkün. Ancak uzun vadede ki görüntü altın piyasası adına olumlu sinyaller verebilir. Her ne kadar kısa vadede risk almak istemeyen bir topluluk olsada , bol ve ucuz para politikasının devam etmesinin yanında gerek Avrupa’da gerekse Amerika’da ekonomik toparlanmanın uzaması yada sekteye uğraması güvenli liman olarak altın fiyatlarını öne çıkarabilir. Paritedeki yükselişin diğer nedeni bu gelişme. Bu arada mali uçurum endişeleri devam ederse o zaman siz pariteyi görün.

Teknik Rakamlar

Teknik anlamda orta vadeli destek seviyelerine yakın yerlerdeyiz. Özellikle 1.680 $ ons seviyesi oldukça önemli. Nedeni ise 6-7 aylık maliyet bölgesini temsil ediyor. Bu bölgenin üzerinde kaldığımız sürece yukarı yönlü tepki ( yükseliş tepki olarak nitelendirilmeli ) ataklarına tanık olabiliriz. Burada kısa vadeli olarak satış ivmesi devam ediyor. Ne zaman 1.700 $ ons seviyelerini destek olarak kullanır. 1.720 $ ons seviyeleri üzerinde bir harekete başlarız işte bu durumda kısa vadeli bir yukarı hareket ivmesinden söz edebiliriz.

Özellikle 1.680 $ ons desteğinin altında hareket etmemiz halinde daha önceleri tepkilerin geldiği 1.670 $ ons desteği zayıf kalabilir. Bu durumda 1.640 – 1.650 $ ons bandına kadar olası bir geri çekilme süpriz olmaktan çıkarak gerçeğe dönüşebilir.

Bu durumda 1.680 $ ons desteği üzerinde kaldıkça mevcut pozisyonlar korunabilir. Bu noktada kısmide olsa tepki alımlarının aktif olabileceğini düşünüyorum. Alım düşünenler bu seviyeleri değerlendirebilirler. Ancak bir noktanın altını çizmem gerekiyor. Özellikle 1.680 $ ons desteğinin altında yaklaşık 30-40 $ lık bir düşüş koridoru önümüzde durduğu için stop/loss seçeneği masamızda yer almalıdır.

Altın ile ilgili gün içindeki hareketleri twitter.com/vkugucuk hesabından değerlendirmeye devam ediyoruz.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim. 

Yazarın Diğer Yazıları