Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

`Altın`da ABD gölgesi...

Altında aşağı yönlü hareket devam ederken gözlerimiz 1.300 – 1.305 bandını izlemeye devam ediyor

Bigpara Haber

Altında aşağı yönlü hareket devam ederken gözlerimiz 1.300 – 1.305 bandını izlemeye devam ediyor. Bu destek bölgesinin kırılması altını yaklaşık olarak 15-20 $`lık düşüş koridoruna sokması anlamını taşır.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Bugün ABD tarafından gelecek verilere odaklanacağız.

Bugün TSI saat 14:30 da ABD GSYH Yıllıklandırılmış verileri ve Haftalık İşsizlik başvuruları açıklanacak. Saatler TSI ile 16:00 gösterdiğinde ABD Bekleyen konut satışları açıklanacak.

Doğal olarak iyi gelen veriler sonrasında altın tarafı baskılanmaya devam edebilir.

Son günlerde gümüş tarafına baktığımızda ise gerileme eğilimi devam ediyor. Gümüşün düşüş sürecine ara verebilmesi için kısa vadede 20.20 üzerinde kalmaya ihtiyacı var. Bu durum gerçekleşmedikçe aşağı yönlü sürüklenme devam edebilir.

Spdr Gold Fona ait altın varlığı düne göre 1,8 ton azalışla 816.97 tona geriledi.

Teknik Rakamlar;

Teknik anlamda 1.300 desteğine baskılardan sonra tepkilerin geldiği görülüyor. Tepkide 1.310 üzerinde kalmamız önemli. 1.310 üzerinde kalan tepki devam ederse 1.320 ve 1.330 seviyeleri beklenebilir. Bu noktada saatlik grafiklerde varolan satış baskısı bir miktar hafifleyebilir ve tepki alımlarının devamı gelebilir. Aksine 1.300 desteğinin altına gerilemelerde 1.290 ve 1.285 seviyelerine gerileme devam edebilir.

Ne Yapılmalı;

Bugün ABD tarafından gelecek veriler altına oynaklık kazandırabilir. Şu anda aşağı yönlü hareket devam ediyor. Genel olarak 1.310 üzerinde kalamadıkça aşağı yönlü sürüklenme devam edebilir.

TL/Gram:

Gram fiyatlarında kan kaybı devam ediyor. Dün özellikle Dolar /TL kurundaki ciddi gerileme altına olumsuz yönde yansıdı. Bu gün gram fiyatları 91,5 üzerinde kalabilirse bir miktar soluklanma olabilir. Ancak 91,5 bölgesinin altında hareket edilmesi durumunda 88-89 seviyeleri konuşulmaya başlanabilir.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları