Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altında 95-97 TL bandına dikkat

1.600 lü seviyelere doğru oluşabilecek seyrinde TL/Gram fiyatlarının 93 TL seviyelerine kadar gerilemesi beklenebilir

Bigpara Haber

Bir önceki yazımızda 1.670 – 1.680 ONS/$ bandının önemine değinmekle birlikte bu seviyelerin satış üretme ikazını buradan sizler paylaştık.

Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk



Neticede hafta başından bu yana 1.670 – 1.680 ONS/$ direnç bandı henüz kırılamadı.

FED

Altın yatırımcısı son günlerde ABD ekonomisinden gelen haberlere odaklanmış durumda. FED son zamanlarda ekonomik göstergeleri olumlu bularak yeniden kolay para politikasına yanaşmıyor. Altın için daha genel tanımla emtia piyasaları için tam bir hayal kırıklığı. Oluşan tabloda dolar endeksi yükseldiği için altında risk iştahı azalmakta. Altın için diğer olumsuz sayabileceğimiz gelişmede altın ithalatında Dünya’da söz sahibi olan Hindistan’ın 2. defa  ithalata getirdiği vergi.

Mevcut Durum

FED ve Avrupa Birliği’nden gelen ekonomik veriler takvimine odaklandığımız günlerde gelen her veri şüphesiz önemli. Resme geniş açıdan baktığımızda önümüzdeki risklerin tam anlamıyla kalktığını söyleyemeyiz. Her ne kadar FED parasal genişleme konusunu rafa kaldırmış gibi görünsede ekonomide verilerin kötüleşmesi halinde yeniden bu uygulamayı gündemine alabilir.

Burada diğer izlenmesi gereken nokta petrol fiyatları. Son zamanlarda 125 $ civarında seyreden Brent Petrol ithalatçı ülkeler açısından oldukça önemli. Zira petrol fiyatlarında yükselişin devam etmesi mevcut ekonomik senaryolarda değişiklik yaratabilir. Önümüzdeki günlerde yükselişin devam etmesi dikkatleri başka açıya yöneltebilir. Bu arada sürekli vurguladığımız İran,Suriye, ABD ve İsrail ortak yapımı olan jeopolitik risk hali hazırda önümüzde durmaktadır. 

Değerli yatırımcılar, teknik açıdan bakıldğında kısa vadeli olarak 1.670 – 1.680 ONS /$ direnci oldukça önemli. Altında riskli bölgeden uzaklaşabilme adına öncelikle bu direncin üzerinde kalınmalıdır.Son altı gündür 1.670 bölgesi satış üretiyor. Eğer önümüzdeki günlerde bu seviye yukarı yönlü kırılamaz ise 1.640 ONS/$ desteğine baskı devam edecektir. Bu durumda bu desteğin kırılma ihtimalide gündeme gelebilir.Böyle bir senaryoda 1.620 ve 1.600 bandına kadar düşüş kimseyi şaşırtmasın. 

TL/Gram ile ilgili

$/TL kurundaki yükselişe altın fiyatları ayak uyduramıyor. Bu günlerde TL/Gram fiyatları 95-97 TL   bandında hareket edebilir. Bir noktanın altını çizerek belirmeliyim ki 1.640 ONS/$ desteğinin kırılması durumunda alım için aceleci olunmamalıdır.  1.600 lü seviyelere doğru oluşabilecek seyrinde TL/Gram fiyatlarının 93 TL seviyelerine kadar gerilemesi beklenebilir.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları