Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altında 93 TL görülebilir mi?

Geçtiğimiz haftanın ana özeti FED ve gelen açıklamalardı

Bigpara Haber

Geçtiğimiz haftanın ana özeti FED ve gelen açıklamalardı.Tek cümleyle belirtecek olursak FED açıklamalarının bütünü “ Gerekirse para veririm ama şu an buna gerek yok”



Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk
 
Gelen haberler emtia piyasalarında sert gerilemelere neden oldu.Buradan altın fiyatlarını yorumlarken sık sık parasal genişlemeye vurgu yaptık. Bol para ve ucuz para tüm emtia fiyatlarını yukarı çekerken musluğun bir anda kesilmesi işleri tam tersine çevirdi.

Süreç hakkında…

Önümüzdeki günlerde başta FED olmak üzere Euro bölgesindeki ekonomik gelişmeleri yakından takip edeceğiz FED’in parasal genişleme beklentisinde umutlar başka bahara kaldı.
Özellikle Dolar endeksinin yukarı gitmesi altın için satış baskısının devam etmesine neden olabilir.

Değerli yatırımcılar,bir önceki yazımızda da vurguladığımız gibi yaklaşık 3,5 yıllık yükselen trend henüz bozulmadı.Bu trendin bozulabilmesi için 1.590-1.600 ONS/$ seviyesinin altında hareketin  oluşması gerekmektedir.Şayet böyle bir senaryo gerçekleşirse düşüş trendinin daha da derinleşmesi başka bir ifadeyle ayı piyasasının (düşen piyasa) oluşması beklenmelidir.

Şu an itibariyle 1.640 ONS/$ ara desteği üzerinde kalma çabası içinde olan altının stresli bölgeden uzaklaşabilmesi için 1.670-1.680 ONS/$ bandı üzerinde hareket etmesi gerekmektedir.Böyle bir durumda 1.705 ONS/$ seviyeleri test edilebilir.Şahsi kanaatim 1.670-1.680 ONS/$ direnç bölgesine kadar tepki alımları oluşabilir ancak bu seviyenin yeniden satış üretmesi geri çekilmenin bir müddet daha süreceğinin işareti olacaktır.

TL/Gram ile ilgili ;

Bu hafta  $/TL kurundaki hareketler oldukça önemli.Kurun bu seviyelerde kalması olası tepki çıkışlarında TL/Gram fiyatları 95-97 TL seviyesine kadar yükselebilir. Bir noktanın altını çizerek belirmeliyim ki 1.640 ONS/$ desteğinin kırılması durumunda alım için aceleci olunmamalıdır.  1.600 lü seviyelere doğru oluşabilecek seyrinde TL/Gram fiyatlarının 93 TL seviyelerine kadar gerilemesi beklenebilir.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları