Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

`Altın`da 1.250 seviyesi aşılır mı?

Şimdiki soru bu direncin aşılıp aşılmayacağı yönünde...

Bigpara Haber

Sürpriz gelen ABD tarım dışı istihdam rakamı sonrasında altında hızlı bir şekilde 1.250 seviyesine doğru bir hareketin oluştuğuna tanık olduk.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Dolar endeksi istihdam rakamı sonrasında 80.50 seviyelerine kadar hızlı bir gerileme yaşadı. Bu durumun altın üzerinde pozitif etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak önümüzdeki saatlerde 80.70 üzerinde çıkan bir görüntü altın tarafında baskılanmaya yol açabilir. Bu süreci de dikkatle takip etmeye devam ediyoruz.

Şimdiki soru bu direncin aşılıp aşılmayacağı yönünde.

Bugün özellikle bu seviyeleri denedik. Fakat gün ortasına yaklaştığımız saatlerde satışların geldiğini görüyoruz. Bu harekette bugün için 1.240 seviyelerine altın fiyatlarını itebilir.

SPDR Gold fonundaki altın varlığında fon varlığı 793.12 ton düzeyini korumaktadır.

Teknik Rakamlar;

Önümüzdeki saatlerde fiyatların 1.240 seviyelerine (1.242 bölgesine doğru) yaklaşma ihtimalimiz bulunuyor. Bu bölgenin güçlü kalması gerekiyor. Eğer güçlü durabilirse fiyatlar yeniden 1.250 direncine yönelebilir. Resme daha büyük baktığımızda ise 1.230 bandı destek anlamında önemini korumaya devam ediyor. Bu bölge üzerinde kaldıkça altın 1.250 seviyesi gündemde kalmaya devam eder. Ancak bölgenin altına gerilemede yükseliş ihtimali zayıflayabilir. Bu nedenle alım yönündeki pozisyon riskine dikkat.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar;

Teknik rakamlarda 1.250 seviyesi direnç olma görevine devam ediyor. Geldiğimiz noktada 1.250 seviyesinin altındaki hareket altın fiyatlarını 1.240 seviyelerine yaklaştırabilir ihtimalimiz korunmaya devam ediyor.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları