Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın yükseliş isteğinde mi?

Altında geçtiğimiz hafta 1.270 desteğinin aşağı yönlü aşılması sonrasında gerilemenin 1.250 desteğine kadar devam ettiğini gördük

Bigpara Haber

Altında geçtiğimiz hafta 1.270 desteğinin aşağı yönlü aşılması sonrasında gerilemenin 1.250 desteğine kadar devam ettiğini gördük.

Volkan KUĞUCUK
ALB Menkul Değerler / Yatırım Uzmanı
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk


Burada 1 günlük uzun bar ( 34 $’lık düşüş ) ertesi gün yine 1 günlük uzun var ile geri alındı. (27 $’lık yükseliş ) Genel görüntü itibariyle 1.250 seviyelerinde bekleyen alıcıların güçlü olduğunu söylemek mümkün.

Bu hafta içinde ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde gerilemenin devam etmesi altın tarafındaki pozitif havayı destekleyebilir.  Faizlerin 1.50 seviyelerine gerilemenin devam etmesi altını yeniden 1.305 $ ons seviyelerine yaklaştırabilir.

Fonların uzun pozisyonları (alım kontratları) artmaya devam ederken 27 Ocak tarihli haftada alımların 167 bin 693 kontrata ulaştığını görüyoruz. Bu durum kısa vadeli olarak altına destek veren bir gelişme. Fonların altın piyasasında alım yönlü katılımı global anlamda para birimlerinin dolar karşısında değer kaybetmesi nedeniyle portföy çeşitlendirmesini ve finansal anlamda güvenli liman efektini öne çıkarıyor gibi.

SPDR Gold Fon altın varlığındaki artış devam ederken fon varlığı bir önceki haftaya göre 16.72 ton artış göstererek 758.37 tona yükseldi.

Teknik Rakamlar;

Teknik anlamda 1.250 desteğinde bekleyen alıcılar sert yükselişine neden oldu.

Altında saatlik grafiklere baktığımızda 1.285 direncinin etkili bir şekilde çalıştığını görmekteyiz. Yükselişin devamı adına bu direncin üzerinde kalmamız gerekiyor. Önümüzdeki saatlerde 1.270 seviyesine gerileme eğilimine girebiliriz.

Şayet fiyatlar önümüzdeki saatlerde 1.285 üzerinde kalabilirse 1.305 üzerinde 1.320 seviyelerini teknik anlamda bekleyebiliriz.

Sonuç itibariyle 1.285 seviyesi kritik olmaya devam edecek olup üzerinde kalamadığımız sürece 1.270 desteğine bakmaya devam edeceğiz.

Gram Altın 24 Ayar:

$/TL deki yükseliş gram altın fiyatlarını 100 lira seviyesine taşıdı. Gram altındaki yükselişin devamı adına ons fiyatlarının da yükselmesi gerekiyor. Şu an içinde ons fiyatları 1.285 $ üzerinde kalmadıkça gram fiyatları 98 lira seviyesine kadar gevşeme eğilimi gösterebilir.

Yazarın Diğer Yazıları