Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın yön bulma çabasında …

Mali uçurum bitti derken birde borç tavanı ortaya çıktı

Bigpara Haber

Mali uçurum bitti derken birde borç tavanı ortaya çıktı.

Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Nedir bu tavan ?

ADB hükümetinin ne kadar borçlanabileceğini gösteren rakam. Bu rakam 1917’den bu zamana kadar tam 75 defa arttırıldı. Yeniden arttrılması gündemde ama Demokratlarla, Cumhuriyetçiler arasındaki görüş ayrılıkları sonuca ulaşma konunun önünde.

Bu sorun çözülebilir mi ? Kısmi olarak evet. Geçmişinde 75 kez arttırılan borç tavanı yeniden arttırılabilir. Ama Şubar ayına kadar bur sorunun çözümüne yönelik adımların şimdiden atılması gerekiyor. Son dakikaya bırakılırsa piyasalardaki gerginlik yükselebilir. 

Altın yön bulma çabasında …

FED’in tahvil alım porgramını erken bitirebiliriz açıklamasının ardından sert düşen altın fiyatlarında 1.620 $ ons üzerinde toparlanma çabası hakim.

FED her ne kadar tahvil alım programını sonlandıracağım desede gerek istihdam verilerinin toparlanamaması gerekse Asya kökenli ülkelerin altın alımına devam etmesi dikkat çeken gelişmeler arasında yer almaktadır..

Teknik Rakamlar

Son üç günden bu zamana kadar geçen süreçte 1.660 $ ons üzerinde bir hareket kalıcı olmadı. Bugünlerde düşüş ihtimalinden biraz olsun uzakaşabilmemiz için mutlak suretle bu seviyenin üzerinde kalmamız gerekiyor.

Tekrar vurgulamak gerekirse aşağı kanal formasyonu içinde dalgalanma sürecimiz devam etmektedir. 4 Ocak 2013 tarihinden bu zamana kadar bir sıkışma süreci devam ediyor. Şayet 1.660 $ ons üzerinde kalabilirsek hem sıkışma son bulacak hemde yükseliş ihtimalimiz kuvvetlenecektir.

Bugünlerde 1.660 $ ons üzerinde kalma isteğimiz artabilir. Bu durumda hedef bölge olarak 1.690 – 1.700 $ ons bandı gündeme gelecektir.

Bu noktanın öneminin altını bir kez daha çizmek istiyorum “şayet 1.620 $ ons desteğinin altında kapanışların olması halinde gerileme süreci devam edeceğinden alım tarafında olmamak daha mantıklı bir seneçek gibi görünüyor.”

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları