Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın yön arayışında

Dünya ekonomisi tabir yerindeyse kazan gibi kaynarken altın fiyatları gelen haberlerle yön bulmaya çalışıyor

Bigpara Haber

Dünya ekonomisi tabir yerindeyse kazan gibi kaynarken altın fiyatları gelen haberlerle yön bulmaya çalışıyor.



Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

Dün itibariyle 1,538 seviyesinden başlayan sert yukarı hareket altının yönü açısından önem arz etmekte.

Bas Parayı Kurtar Dünyayı

ABD`de Philadelphia Fed İmalat Sanayi Endeksi Mayıs ayında beklentilerden oldukça kötü geldi. ABD’den gelen verilerin tutarsız olduğunu sizlerle bir çok kere paylaştık. Bir gün önce konut başlangıçları verileri olumlu gelirken hemen arkasından açıklanan veri ise bambaşka.

Açıklanan FOMC tutanaklarında ekonomideki gidişatın kötüleşmesi halinde 3. parasal genişlemenin masada durduğu belirtildi.Gerek Avrupa gerekse Amerika’da işler hiç içaçıcı görünmüyor. ABD’nin masasında duran bu genişlemenin oluru yada olmazı konusunda henüz net bir şey söylemek zor. Ama gerçek olan bir şey var ki ; bu genişleme olmadığı müddetçe piyasaların ateşi hem ülke ekonomilerini hemde bizleri yakacak.
 
Şu aşamada parasal genişleme,sağlıksız gelen datalar,Avrupa ekonomisinin durumu,İspanya bankalarının belirsizliği ve en önemlisi Yunanistan seçim vs.. derken çok piyasalar açısında hareketli bir yaz dönemine hazırlıklı olmamız gerekiyor.

Genel görüntü itibariyle 1.523 $ ons seviyesinde desteği olan altındaki yukarı yönlü hareketin asıl nedeni dün itibariyle Asya’da birkaç Merkez Bankası’nın bu seviyeden alım yaptığı dedikodusu. Son günlerde dip noktalarını test eden altında bu haberin ardından yukarı fiyatlanmalar başladı. Bu kadar sert hareketin kalıcı mı yoksa geçic mi  olacağı önümüzdeki günlerde belli olacak gibi görünüyor.

Değerli yatırımcılar,altın fiyatlarının yönü açısından iki önemli noktayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

İlki, 1.560 $ ons seviyesinin üzerinde hareket kabileyetinin sağlanması durumunda satış baskısının etkinliği azalabilir,böyle bir senaryoda 1.582 ve 1.621 $ ons bölgeleri kademeli direnç görevi görecek seviyelerdir.Yani 1.560 $ ons seviyesinin üzerinde tepki niteliğinde yukarı hareket desteklenebilir,

İkincisi, yine 1.560 $ ons bölgesine dikkat edeceğiz,bu bandın altında bir hareketin varlığı durumunda yeniden 1.523 $ ons desteğine kadar bir gevşeme sürecinin yaşanması olasıdır.

Önerim, 1.560 bölgesinin üzerinde  kalındığı müddetçe mevcut pozisyonlar kademeli direnç seviyelerine kadar korunmalıdır.Şayet bu bandın altında bir hareket oluşursa riski azaltmak adına sat/al denenebilir.

Gelen haberlerin ve gelişmelerin ışığında fiyatlarda sert dalgalanmaların olması muhtemel.Piyasanın dışında kalan yatırımcılarımızın ise risk almamak adına bir müddet beklemeleri yerinde olacaktır.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları