Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın yön arayışında...

Enflasyon % 2 seviyesinin altında kaldığı müddetçe ekonomik performans riskli olmaya devam edecek

Bigpara Haber

Bernanke’nin açıklamasını özetleyecek olursak; istihdam hedefimiz olan % 6.5 hedefine ulaşsak dahi enflasyonu izlemeye devam edeceğiz. Enflasyon % 2 seviyesinin altında kaldığı müddetçe ekonomik performans riskli olmaya devam edecek.

Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk


Anlamı şu enflasyon inatçı bir şekilde % 2 hedefinin altında kalması durumunda parasal genişleme devam edecek.

Sıkışma sürecindeyiz...

Altın fiyatlarında tam anlamıyla bir kararsız süreç işlemektedir. ABD başta olmak üzere dünyadaki gelişmeler izlenmeye devam edilecektir. Özellikle son zamanlarda ETF lerde çıkışların yavaşlamaya başlaması altın için sevindirici bir haber. Buna karşılık altının yukarı sürüklenmesinde etken olan fiziki alımlarda ise son zamanlarda bir yavaşlama dikkat çekiyor.

Teknik Rakamlar;

Teknik açıdan dün yazdığımız yazıda 1.305 $ ons desteğinden bahsettik. Bu bölgelerden tepki alımlarının gelmesi olumlu. Ancak sıkışma sürecinin halen devam ettiğini söyleyebiliriz.

Sıkışma sürecinde 1.332 üzerinde hareket edilmesi olumlu olmakla birlikte yükseliş beklentisinin kuvvetlenebilmesi için mutlaka 1.350 direnci üzerinde kalınması gerekmektedir. Böyle bir senaryoda altında yukarı yönlü hareket ihtimalimiz güçlenecektir. Ola ki 1.350 direnci üzerinde kalıcı bir hareket oluşabilirse altındaki yükseliş sürpriz olmayacaktır.

Aksine 1.320 bandı altındaki hareketlerde 1.306 bölgesi destek olarak kabul edilecektir. Özellikle 1.306 desteğinin altına gerileme olması halinde 1.290 seviyelerine kadar gerileme yaşanma ihtimalimiz masadaki yerini korumaktadır.

Yazarın Diğer Yazıları