Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın ve Gümüş

ABD ekonomisinde borç tavanı ve bütçe konusu ötelendi...

Bigpara Haber

ABD ekonomisinde borç tavanı ve bütçe konusu ötelendi. İşin özü sorunlar halının altına süpürüldü. Bugün tarım dışı istihdam günü beklenti 180 bin.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Gelecek veriye göre altında hareket  eğilimi ihtimali devam etmektedir. Bugün açıklanacak veri tahvil alım programının azaltılması açısından büyük öneme sahip gibi duruyor.

Tahvil alım programının azaltılması konusunda piyasaların beklentisi 2014 Mart ayının gösteriyor. Eylül 2013 ayında pas geçilen noktada Mart ayına doğru ilerlediğimizde 6 ay daha var. Yani 510 milyar daha paranın piyasa enjekte edilmesi anlamını taşır. ABD’nin bilanço büyüklüğü de göz önüne alındığında  taş plakta  “dönülmez akşamın ufkundayız vakit çok geç” çalabilir.

Bugünkü yazımıza minik bir ekleme yaparak Gümüş analizini de ekledik.

Teknik Rakamlar;

Teknik olarak bugün için 1.317 üzerinde harekete ihtiyacımız var. Böyle bir senaryoda 1.330 seviyeleri gündeme gelecektir. Altında yukarı yönlü hareketin güçlenebilmesi için aşmamız gereken teknik seviye 1.330 bölgesidir. Bu bölge üzerinde kaldıkça 1.350 ve 1.380 bölgeleri hedef olarak piyasanın radarına girebilir.

Özellikle Eylül ayının başından başlayan düşüş hareketinde aşağı  kanalın üzerindeyiz. Bu tarz hareketlerde tekrar kanala yaklaşma olabilir. Bu noktada 1.300 seviyelerine kadar gevşeme ihtimaller dahilindedir. Özetle bu bölge aşağı kırılmadığı sürece yukarı hareket  beklentisi masadaki yerini koruyor.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar;

Bugün tarım dışı istihdam günü olması nedeniyle sert hareketler oluşabilir. Bu nedenle pozisyon açarken bu ihtimal gözardı edilmemelidir.

Özetle 1.300 desteğine gevşeme ihtimaller dahilinde. Bu destek çalıştığı sürece 1.330 direncine dönük ataklar oluşabilir.

Gümüş Analiz;

Teknik olarak gümüşte 28 Ağustos tarihinden başlayan aşağı trendin son iki günlük harekete baktığımızda son bulduğunu söyleyebiliriz. Gümüş te yukarı yönlü hareket ihtimali 21.50 seviyesi aşağı yönlü geçilmediği sürece güçlü görünüyor. Özellikle 22.00 seviyesi üzerinde 22.50 direnci gündeme gelebilir.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları