Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın neden yükseliyor?

FED’in açıklamalarının ardından borsa ve altında yükseliş gözlemleriken dolarda düşüş hareketi yaşandı

Bigpara Haber

FED’in açıklamalarının ardından borsa ve altında yükseliş gözlemleriken dolarda düşüş hareketi yaşandı. Peki neydi bu açıklamalar?



Volkan KUĞUCUK / Teknik Analist

Bir gün önceki yazımızda 1.645 Ons/$ desteğinin önemine değindim. Bu seviye üzerinde kalındıkça pozsiyonların korunabileceği yönünde görüş bildirdim. Açıkçası bu kadar sert bir yükselişi beklemiyordum.
 
Piyasanın sığ olma ihtimali ve yukarı yönlü harekette satış yönünde olanların zararı durdurmak için yaptığı alımlarında bu denli yükselişte payının olabileceği düşünüyorum.

FED 2014 yılına kadar faiz arttırımı yönünde bir hareketin olmayacağını açıkça vurguladı. Bu durumda ucuz likitide zaten kötümser havayla diken üstünde olan piyasa oyuncularının risk iştahını kabartarak özellikle altın’da ciddi sayabileceğimiz bir yükselişe neden oldu. Burada daha öncede FED’in yaptığı açıklamalarda 2013 yılına kadar bir faiz arttırımı olmayacağı zaten biliniyordu. Belli ki kararlı FED’in kararlı tutumu kara bulutları biraz olsun kaldırdı.

Herkesin aslında merak ettiği bundan sonra altındaki fiyat hedefi hangi seviye olacak. Teknik açıdan 1.750 Ons / $ seviyesi yukarı yönlü hareketimizde direnç olarak karşımıza çıkmaktadır. 1.710 – 1.715 bandı üzerinde kaldığımız sürece 1.750 seviyesi denenebilir. Ancak pozisyonları korurken bu seviyeye özellikle dikkat edilmesi yerinde olacaktır. Olası kar satışlarının gelmesi durumunda 1.710 seviyesinin altında 1.680 diğer önemli sayabileceğimiz destek bölgesidir.

Sonuç olarak 1.710 bölgesinin altında pozsiyon riski azaltılarak 1.680 seviyeleri yeniden alım için denebilir. Özellikle 1.710 desteği üzerinde kaldığımız müddetçe mevcut pozisyonların 1.750 direncine kadar taşınmasının uygun olacağı görüşündeyim.

Yazarın Diğer Yazıları