Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın için orta vadeli beklentiler

Geçtiğimiz hafta altın fiyatları 1.740 – 1.780 bandı arasında hareket ederek yatay seyrini korudu

Bigpara Haber

Geçtiğimiz hafta altın fiyatları 1.740 – 1.780 bandı arasında hareket ederek yatay seyrini korudu.

 

Volkan KUĞUCUK /  Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

FED parasal genişlemeyi yaptı yapmasına ama dünya ekonomisinde işler hiçte iyi gitmiyor. Avrupa, Çin  başta olmak üzere veriler iç açıcı değil.

Konu altın olunca bir çok veriye ve bir çok gelişmeye aynı anda bakmak gerekiyor. Dünya ekonomisinin içinde bulunduğu durumdan çıkmak adına genişletici para politikalarına devam etmesi altın fiyatlarına olumlu yönden etki edeceği bir gerçek. Özetle altın yatırımcısını mutlu edecek bir durumdan söz ediyoruz.

Ancak kısa vadeli olarak yaklaşık 45 günde % 12 civarında bir kazancın varolduğu görülmektedir. Bu nedenle sıkça vurguladığımız üzere kar satışlarına dikkat edilmesi yönündeki görüşümüzü korumaya devam ediyoruz.

Başka bir yönden bakmak gerekirse dolar endeksi 80 direncinin üzerine hızlı bir çıkış yaşarsa altın fiyatlarında kısmi geri çekilme süreci yaşanabilir. Bu durumda kar satışları etkinlik kazanabilir.

Burada kısa vadede kar satış sürecinden sıkça bahsediyoruz. Ancak geçtiğimiz haftada belirttiğim üzere dinlenme sürecinde olan altın fiyatları 1.800 $ ons üzerinde hareket ederse kısa süreli bir yukarı harekete tanık olabiliriz.

Teknik Rakamlar

Teknik açıdan 1.780 üzerinde kalmamız 1.800 $ ons direncinin kırılma ihtimalini gündeme getirebilir. Tam ifade etmek gerekirse çıkışın devamı için 1.800 $ ons seviyesinin üzerinde kalmamız büyük önem taşıyor

Bugünlerde her iki yönede hareket etme ihtimalimiz var. Şayet 1.800 $ ons direnci üzerinde kalabilirsek hedefemiz 1.850 $ ons seviyesidir. Aksine 1.750 $ ons seviyesi altında bir kapanış olursa 1.740 – 1.720 $ ons destek bandına kadar gevşeme ihtimalimiz var.

Ne yapılmalı sorusuna cevap aramak gerekise 1.750 $ ons üzerinde pozisyonları korumaya devam ediyoruz. Ancak 1.800 $ ons seviyesine dönük çıkışlarda bu bölge aşılamazsa sat/al denenebilir. Özellikle 1.750 $ ons seviyesinin altında 1.720 $ ons desteğine kadar kısmi geri çekilmelere dikkat.

Yeniden alım yapmak isteyen yatırımcılarımız 1.740 – 1.720 $ ons aralığını düşünebilirler

TL Gram

Dolar TL kuruda önemli olmakla birlikte bugünlerde  TL/Gram’ın 101-102 TL aralığından fiyatlanma devam ediyor. Eğer ki 1.780 $ ons üzerinde yeni bir çıkış trendi oluşabilirse TL/Gram fiyatları 105-106 TL seviyelerinden işlem görecektir. Şu anki kurdan olası gerilemede haftalardır belirttiğim  99- 100 TL/Gram fiyatları aynen geçerliliğini koruyor.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim

Yazarın Diğer Yazıları