Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın fiyatlarında neler bekleniyor?

Yukarı yönlü hareketlerin 1.800 $ ons seviyesine yakın bir yerden satışlarla kesildiğini görmekteyiz.

Bigpara Haber

Yukarı yönlü hareketlerin 1.800 $ ons seviyesine yakın bir yerden satışlarla kesildiğini görmekteyiz.

Turkish Yatırım
v.kugucuk@turkishyatirim.com
twitter.com/vkugucuk

Özellikle Avrupa ve Amerika’daki ekonomik gelişmelerin altın fiyatlarına yön vereceği unutulmamalıdır. Ülkemizin gündem maddesi olan Suriye konusunun fiyatlara etkisinin olmadığını söylemek yerinde olacaktır.

Avrupa, Çin 

Dünyadaki büyüme rakamlarının aşağı revize edilmesi sürpriz bir gelişme değil. Daha Avrupa’daki sürecin ne yönde ilerleyeceği netlik kazanmamışken birde üzerinde Çin’in zayıflamaya dönük sinyaller vermesi zaten mevcut durumu ortaya koyuyor. Burada Çin ekonomisinin para politikasında gevşemeye gitme beklentisi piyasaların gündeminde.

Değerli yatırımcılar FED’in önderliğinde başlatılan parasal genişlemeler kuşkusuz altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketine destek olacaktır. Önümüzdeki 2-3 yıllık süreçte  sizlerle bu köşede altın fiyatlarını konuşmaya devam edeceğiz

Ancak kısa vadede sürekli bahsettiğim kar satışları ile gerileme ihtimali henüz gündemden kalmış değil.Bu nedenle bugünlerde dikkatli olmamızı gerektirecek şartlar aynen önümüzde duruyor.

Teknik Veriler

Son günlerde 1.800 $ ons direncine doğru ataklar satışlar ile kesiliyor. Olası gerilemede zayıfta olsa 1.760 $ ons bölgesinden tepki alımların geldiği görülmektedir.

Teknik açıdan yükselişin devamı için mutlaka 1.800 $ ons direnci üzerinde kalmamız gerektiğini defalarca tekrar ettim. Adını sıkça bahsettiğim seviye Şubat 2011 tarihinden başlayan düşüşün başlangıç noktası. Bu nedenle bu seviye kırılmadan yükseliş beklentimiz zayıf. Belirtilen bölgenin aşılması halinde ise korkular geri planda kalacağından 1.850 $ ons direncine dönük bir çıkış hareketi oluşacaktır.

Bugünlerde yeni bir fiyat hareketinin oluşma ihtimali oldukça yüksek. Özellikle  1.760 $ ons bölgesinin altında dikkat edilmesi yerinde olacaktır. Olası geri çekilmede 1.740 – 1.720 $ ons bandına sert bir düşüş ihtimalimiz var. Düşüşün devamında 1.700 – 1.690 $ ons bandına kadar bir düzeltme hareketi yaşanabilir.

Özetle yakın zamanda sert bir fiyat hareketi oluşacaktır. Hareketin yönüne değinecek olursa 1.760 $ ons bandı altındaki kapanışlarda dikkatli olmakta fayda görüyorum.

TL/Gram ile ilgili

Bugün $/TL kurunun 1.82 seviyesinden işlem görmesi  TL/Gram fiyatlarının 103 TL seviyelerinden fiyatlanmasına neden oluyor. 

Bugünlerde 1,81 seviyesinin üzerinde hareket eden bir $/TL kurunun 1.8350 seviyelerinin test etme ihtimali bulunuyor. Buna göre 1.770 $ ons seviyelerinde fiyatlanan altının TL/Gram fiyatlarının  104-105 TL seviyelerinden işlem görmesine neden olabilir.

Aksine 1.760 $ ons seviyesin altında oluşan fiyatlamalarda TL/Gram fiyatları 101 TL seviyelerine kadar gerileyebilir.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları