Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın fiyatları ne yönde seyredecek?

FED piyasaları istedğini verdi. Peki bundan sonra altın fiyatları ne yönde seyredecek?

Bigpara Haber

Geride bırkatığımız hafta altın fiyatları 1.750 – 1.780 $ ons bandı arasında yatay seyirde hareket etti.


Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

Yaşanan yatay hareket hızlı yükselişin sindirmesi olarak algılanabilir.

FED ‘in sonrası

FED piyasaları istedğini verdi. Peki bundan sonra altın fiyatları ne yönde seyredecek ?

Öncelikle FED’in QE3 konusundaki satır aralarına dikkat edelim. Bunlardan ilki enflasyonda toleranslı davranılacak. İkincisi ise 2015 yılına kadar düşüş faiz uygulamasına devam ececek. Sonuncusu ise parasal genişlemede herhangi bir kısıt yok. Yani para verme konusunun ucu açık. Kısacası FED tarafında yaşananlar altına destek olmaya devam ediyor.

Bu süreçler uzun vadede altın fiyatlarına olumlu yönde etki edecektir. Kısacası önümzdeki zaman diliminde 1.800 $ ons seviyelerinin üzerinde fiyat hareketlerini görmemiz olası olabilir. Ancak kısa vadede yani bugünlerde kar satışlarına dikkat edilmesi gereken bir süreçten geçiyoruz.

Teknik Rakamlar

Değerli yatırımcılar 1.750 – 1.780 $ ons bandı arasında dalgalanan altın fiyatlarında bu seviyeleri dinlenme bölgesi olarak kabul edebiliriz. Öncelikle 1.750 $ ons bandı üzerindeki kalma gücü bizce önemli olmakla birlikte bu seviyenin altına gerilemede kademeli olarak 1.740 – 1.720 $ ons seviyelerine kadar bir gevşeme yaşanabilir.

Ne yapılmalı sorusuna cevap vermek gerekirse, 1.750 $ ons bandı üzerinde kalmamız halinde pozisyonlar korunabilir. Yükseliş için 1.780 $ ons direnci üzerinde hareketi görmek gerekecektir. Özellikle 1.750 seviyesinin altında pozisyon riski azaltılmalı ve yeni alım için 1.720 $ ons seviyesine kadar olan geri çekilme beklenmelidir.

Bir noktayı daha belitmem yerinde olacaktır. Bu hafta içinde 1.750  seviyesinin altında bir hareket oluşmazsa yükseliş trendinin devamı gelecek demektedir. Bu durumda 1.780 seviyesinin üzerinde sert bir yükselişle 1.840 – 1.850 $ ons seviyelerinden fiyatlanma görebiliriz.

Özetle 1.750 $ ons üzerinde pozsiyonları korumaya devam edeceğiz. Bu seviyenin altında riskler azaltılarak 1.720 $ ons desteğine kadar geri çekilme beklenmelidir. Yeni pozsiyon açmak isteyen yatırımcılarımız 1.720 –1.740 bandını kademeli olarak değerlendirebilirler.

TL Gram

1.770 $ ons seviyelerinde fiyatlanan altın  TL/Gram’ın 101-102 TL seviyelerinden işlem görmesine neden oluyor. Eğer ki 1.780 $ ons üzerinde yeni bir çıkış trendi oluşabilirse TL/Gram fiyatları 105-106 TL seviyelerinden işlem görecektir. Şu anki kurdan olası gerilemede geçtiğmiz hafta verdiğim 99- 100 TL/Gram fiyatları aynen geçerliliğini korumaktadır.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim... 

Yazarın Diğer Yazıları