Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın fiyatları ne olacak?

Altın fiyatları son günlerde 1.190 üzerinde tutunma gayretinde

Bigpara Haber

Altın fiyatları son günlerde 1.190 üzerinde tutunma gayretinde.

Volkan KUĞUCUK
ALB Menkul Değerler / Yatırım Uzmanı
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Dolar tarafında güçlü görüntü devam ederken altın üzerindeki etkileri izlenecektir.

Son günlerde altın fiyatları güçlenen dolar etkisinin biraz dışında kaldı.

Tabii ki burada dolar tarafındaki güçlenme devam ederse altın fiyatları bu durumdan rahatsız olabilir. Dolar endeksinde 89.00 seviyeleri üzerinde kalıcı olan hareket dolar endeksinin güçlenmesine devam edebileceği gibi yeni zirvelere yönelmesine neden olabilir.

Fakat bu seviye oldukça önemli bir direnç bölgesini de ifade ettiğinden dikkatle izlenmesi faydalı olabilir. Bu seviyenin geçilememesi dolar tarafında bir düzeltmeye neden olabilir.

Altın tarafı da doların durumunu dikkatle izlemeye devam ediyor. Bununla birlikte son dönemde gümüş tarafındaki hareketlilik altın cephesine olumlu yansımaya devam ederken gümüş fiyatlarının 16.70- 17.10 üzerinde kalması 18 $ seviyesine yönelik harekete destek olabilir. Tabii ki bu senaryo için 16.70 üzerinde kalmamız önemli.

Sonuç itibariyle dolar endeksinin durumu altın tarafından dikkatle izlenmeye devam edecektir. Doların güçlenmeye devam etmesi altın üzerinde etki yaratabilir.

Teknik Rakamlar;

Teknik açıdan altında 1.190 üzerinde kalan görünü olumlu olarak yorumlanabilir. Özellikle önümüzdeki saatlerde 1.200 $ üzerinde kalma isteğinin devam etmesi altında 1.220- 1.225 $ bandına yönelik yükselişe destek verebilir.

Fakat altında 1.200 $ üzerinde kalıcılık sağlayamıyor ise aşağı yönlü harekette 1.190 $ desteğine konsantre olmakta fayda var. Bu seviyenin altındaki kapanışlar yükseliş beklentisinin mola vermesine neden olabilir.

Gram Altın 24 Ayar:

Gram altında $/TL dün itibariyle yukarı hareket geçekleştirmesi fiyatlara olumlu yansıdı. Ons fiyatlarındaki yukarı hareketin oluşması halinde gram fiyatları 88.00 – 88.50 aralığında oluşabilir. Şu an itibariyle ons fiyatlarındaki gerile gram üzerinde etkili olabilir. Ons fiyatlarının düşüş bandına geri dönmesi halinde ise gram fiyatları yeniden 85 lira seviyelerine gerileyebilir.

Tekrar görüşmek üzere bol kazançlı günler dilerim.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları