Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın fiyatları kritik eşikte zorlanıyor

Altın fiyatlarında kritik eşik olarak kabul ettiğimiz 1.700-1.720 $ ons bandından bir miktar satış baskısı görülmekte

Bigpara Haber

Altın fiyatlarında kritik eşik olarak kabul ettiğimiz 1.700-1.720 $ ons bandından bir miktar satış baskısı görülmekte.

Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti

Draghi , FED ve sonrası

Draghi konuştu ECB’nin önümüzdeki dönemlerde tahvil alabileceğini altını net bir şekilde çizdi. Buraya kadar her şey güzel. Vadesi 3 yıl olan sorunlu ülke tahvilleri üst limit olmadan tabiî ki başvuru olması halinde ECB tarafından alınacak. Burada tek soru işareti uygulama esnasında ortaya çıkacak gerçekler.

Bugün ABD tarafında tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Fed ‘in öncelikle yeni bir parasal genişleme için “istihdama bakarım” demesi istihdamı diğer verilen önüne çekti. Bu nedenle bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisi 12-13 tarihlerinde FED’in yapacağı toıplantıda önem arz edecektir.

İçinde bulunduğumuz ayın  son önemli tarihi 12 Eylül. Alman Yüksek Mahkemesi ESM’nin onaylamasını yapacak. Kzrar evet olursa Avrupa için rahat bir nefes etkisi yapacaktır. Ancak kararın hayır olması halinde Avrupa için karışık süreç devam edecektir.

Değerli yatırımcılar 14-15 Eylül tarihlerine kadar önemli sayabileceğimiz haber akışları mevcut. Özellikle ayın ikinci yarısından sonra piyasaların yönü biraz daha netleşecektiğr. Gerek Fed’den beklenen QE3 konusunda önümüzdeki resim biraz daha aydınlanabilir. Bir yanılgının önüne geçmek adına. Fed’den yeni bir parasal genişleme bekleniyor. Ancak bunun süresi ve miktarını önceden öngörebilmemiz mümkün değil. Bu görüşle Fed bugünden yarına parasal genişlemeyi yapıyorum demeyecektir.

Teknik Veriler

Teknik açıdan 1.700 – 1.720 $ ons bandından satışların geldiği görülmekte. Bugünlerde sert hareketler yaşanabilir. Bu nedenle yatırımcılarımızın ihtimaller dahilinde olan sert hareketleri göz ardı etmemesi yerinde olacaktır.

Net olarak yükselişin devamı için 1.720 $ ons direncinin üzerinde bir harekete ihtiyacımız var. Kısa vadeli göstergelerde görülen yorgunluk bu seviyeden satışların gelebileceğinin sinyali vermekte. Bu nedenle belirttiğim direnç bandına dikkat edilmesi sağlıklı olacaktır.

Bugünlerde 1.687 $ ons destek olarak kabul edilebilir. Bu seviye üzerinde hareket edildikçe sorun yok. Ancak altına gerilemede satış eğilimi sürebilir. Bu durumda 1.670 $ ons seviyesine kadar bir düşüş beklenmelidir.

Sonuç itibariyle kar satışlarının yaşanabileceği bir dönemdeyiz. Önerim 1.720  $ ons direnci aşılmadığı müddetçe dikkatli olmakta fayda var.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları