Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın fiyatları için bugünkü önerim…

Liderler zirvesinden çıkan sonuçla birlikte yükselişe geçen altında fiyatlarında direnç seviyesinden gelen satışlarla kesildiği görülüyor

Bigpara Haber

Liderler zirvesinden çıkan sonuçla birlikte yükselişe geçen altında fiyatlarında direnç seviyesinden gelen satışlarla kesildiği görülüyor.



Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

Kısa süreli tepki yükselişleri normal ancak bir yükseliş yönünde beklenti için zayıf.

Avrupa kutluyor…

Herkes Merkel’in inadının kırılamayacağını ve zirveden net bir kararın çıkmayacağını bekliyordu. Sonrası malum çıkan karar piyasalarda kutlama etkisi yaratırken Avrupa Borsalarında yaşanan yükselişler yatırımcıları geçtğimiz haftanın son gününde mutlu etti. Ancak sorunların tam anlamıyla çözüldüğünü söylemek fazlaca iyimser bir yorum olur. İşin özeti şu ki Avrupa ekonomisi biraz daha zaman kazandı hepsi bu. Yapısal sorunlar olduğu yerde durmaya devam ediyor ve atılacak her adım kritik öneme sahip.

ABD’de 5 Temmuz tarihinden açıklanacak olan haftalık işsizlik başvuruları takip edilmeye devam edilecektir. ABD tarafından yeni bir parasal genişlemenin geciktirilmesi ülke ekonomisininde zayıflama beklentileri paralelinde hareket ediyor. Açıkçası ABD’nin ekonomik yönden alacağı kararlar Avrupa Birliği’ne göre hem daha kısa hemde daha etkili olacaktır.

Altın fiyatlarında yaşanan yükselişler mevcut band arasındaki dalgalanmayı temsil etmektedir. Tabiki bu bölge arasında ons olarak alım satım yapılarak kar yapılabilir. Ancak  kalıcı bir yükseliş için bizce önemli direnç bölgesinin üzerinde kapanış yapması gerekmektedir.

Teknik Noktalar

Değerli yatırımcılar  resmin geneline baktığımızda (sizlerden gelen sorulara cevap anlamında) 1.660 – 1.670 (uzun vadeli yükselen trend direnci ) $ ons seviyesi üzerinde hareket edilmesi halinde yükseliş trendinden bahsetmek mümkün olacaktır. Bunu belirtmemdeki sebep kalıcı bir yükseliş beklentisi içinde olan yatırımcılarımızın pozisyonlarını bu gerçeğe göre ayarlamaları daha sağlıklı olabilir.

Bugün için 1.587 seviyesinin altı satıcılı bölge. Bu seviyeinin altında olası hareketlerde geri çekilmeye dikkat edilmesini öneriyorum. 1.587  $ ons bölgesi üzerinde kalmamız fiyatların yeniden 1.600 $ ons bandının üzerine gelmesi anlamı taşır.

Önerim...

1.587 $ ons bandı üzerinde kalındıkça yukarı hareket beklentisi devam eder. Bu durumda 1.610 – 1.617 ve üzerinde 1.625 $ ons seviyelerinin test edilmesi sürpriz olmaz. Özellikle pozisyonda olan yatırımcılarımız 1.625 $ ons seviyesi test edilirse sat/ al düşünebilirler. Ancak 1.587 $ ons bölgesinin altında alım kararı doğru olmayabilir bu durumda 1.576 $ ons seviyesine kadar geri çekilmeyi dikkate alın.

TL/Gram

$/TL kurunun 1.80 seviyelerinde hareket etmesiyle TL/Gram fiyatları 92-93 aralığından işlem görmekte. Yükseliş yönünde (1.600 $ ons seviyesinin üzeri) fiyatların 94 TL seviyesine kadar yükselmesi öngörülebilir. Ancak 1.587 $ ons seviyesinin altında hareket edilmesi halinde 91 TL seviyesine kadar geri çekilmeyi dikkate alın.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları