Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın fiyatları için bugünkü önerim...

Geldiğimiz noktada 1.600 $ ons üzerinde hareket kabiliyetinin oluştuğunu görüyoruz

Bigpara Haber

Bir önceki yazımızda 1.577-1.568 $ ons destek seviyesinden olası tepki alımlarına dikkat çekerek 1.600 $ ons üzerinde pozisyonların korunmasını aksi halde bu seviyeden gelebilecek satışlarda alım pozisyonlarının kapatılmasını önerdik.

Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

Geldiğimiz noktada 1.600 $ ons üzerinde hareket kabiliyetinin oluştuğunu görüyoruz.

FED, ECB

Bernanke ve Draghi’nin bu piyasalara yaşattığı bir dizi senaryosu olsa en az 3 sezon oynardı.Bu nedenle bu günlerde bana göre yalancı çoban rolünde olan Draghi’den ziyade FED’in başkanı Bernanke’nin yapacağı açıklamalar önemli.Gerçi Bernanke de önündeki metni bir tersten bir de düzden okuyor.Klasik bir yanıt olacak ama bu iki kurumun uygulayacağı politikaları izlemeye devam edeceğiz.

Altın hakkındaki öngörülerimize dönecek olursak,bu günlerde Dolar endeksinin gerilemesi altındaki risk iştahını arttırmakta.Nitekim geçen hafta gelen tarım dışı istihdam rakamlarının iyi gelmesi altında beklenen sert düşüşe neden olmadı. Nedeni her ne kadar FED’den yeni bir parasal genişleme beklensede ve sonu hayal kırıklığı olsada bir çok Asya ülkesi faizleri düşürerek likitideyi yükseltiyorlar.

Beklentim, daha önceki yazılarımda da vurguladığım gibi Eylül-Ekim aylarında altındaki fiyat hareketi daha da belirginleşebilir. Eğerki 1.568 $ ons aşağı yönlü kırılmazsa 1.625 – 1.630 $ ons üzerini deneme ihtimalimiz bulunuyor.

Teknik Noktalar

Teknik açıdan Mayıs ayının ortalarından bu yana destek olarak kabul ettiğimiz seviyelerin daha yukarılarda oluştuğunu görüyoruz.Yani yeni katılımcıların piyasaya geldiği düşünülebilir.Bu bağlamda 1.568 $ ons trend desteği aşağı yönlü kırılmadığı müddetçe 1.625-1.630 $ ons direnci arasında bir dalgalanma süreci oluşmaktadır.Yukarı trendin devamı için ilk olarak 1.625-1.630 $ ons aşılmalı ve devamında fiyatların 1.680 $ ons seviyesine kadar yükselmesi beklenmelidir.Bugünlerdeki yükseliş yönlü iyimserliğin 1.568 $ ons seviyesinin altında son bulacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Önerim

Değerli yatırımcılar, bugün için 1.608 $ ons seviyesinin altında gerileme riskini dikkat edilmelidir. Olası durumda 1.600 $ ons seviyesine kadar bir düşüş beklenebilir. Bu bölgenin altında pozisyon riskine dikkat edilmesi yerinde olacaktır. Olası aşağı yönlü harekette yeniden 1.584 seviyesi gündeme gelebilir.

Sonuç itibariyle son birkaç günden bu yana yaşanan yükselişte 1.600 $ ons seviyesi oldukça önemli. Bu bölgenin altında alım yönlü pozsiyon açmak için acele edilmemelidir. Eğer ki bu seviyede üzerinde kalırsak bu taktirde yeniden 1.625 – 1.630 $ ons direncine dönük ataklar oluşabilir.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim…

Yazarın Diğer Yazıları