Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın fiyatları için bugünkü önerim...

Geçtiğimiz hafta beklentimiz 1.625 $ ons direncinin üzerinde 1.633 – 1.640 $ ons bölgesine kadar yükselişin olabileceği yönündeydi

Bigpara Haber

Geçtiğimiz hafta beklentimiz 1.625 $ ons direncinin üzerinde 1.633 – 1.640 $ ons bölgesine kadar yükselişin olabileceği yönündeydi.



Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

Ancak 1.625 $ ons seviyesine doğru olan atak zayıf kalınca ardından gelen satış baskıları fiyatları 1.575 4 ons seviyesine kadar geriletti.

Avrupa Birliği mi?

Kurtarma paketi ile risk alma iştahı artan piyasalarda sonrasında piyasalar yine gerçekler üzerinden konuşmaya başladı. Finlandiya ve Hollanda’nın birlikten ayrılma tehdidleri eklenince bahar havası şimdilik kısa sürdü diyebiliriz.

Draghi’nin dün yaptığı açıklamalarda belirsizliğin arttığını vurgulaması işin tuzu biberi oldu. Gerçi “zamında güçlü bir şekilde harekete geçme kapasitemiz tam” cümlesini pek anlayamadım ama neyse… Tam anlamıyla bir adım ileri iki adım geri kıvamında hareket eden bir otoriteden bahsediyoruz. 

ABD cephesi her zaman ki gibi kötü gelen verilerin ardından gözler her zaman ki yeniden FED’e çevrildi. FED’in QE3 konusunda atacağı adımlar için papatya falları açılsada sonbahar aylarında bu konu yine gündeme oturabilir. Olur olmaz bilinmez ama düşüncem sadece bir tahmin.

Dünya ekonomisinin mevcut görüntüsünde yatırımcılar riskten uzak kalmaya gayret gösteriyor. Özellikle ABD 10 yıllık tahvillerinin % 1,51 seviyesinden işlem görmesi güvenli liman arayan paranın 10 yıllık tahvilleri seçtiğini söyleyebiliriz.  

Teknik Noktalar

Bugün için 1.600 $ ons direncinin üzerinde kalınması satış baskısını azaltabilir. Böyle bir durumda yön yeniden 1.625 $ ons bandına doğru oluşabilir. Ancak 1.582 $ ons seviyeinin altında satış baskılarına dikkat edilmesi yerinde olacaktır. Böyle bir durumda önceliğimiz 1.576 $ ons seviyesi kırılması halinde düşüş koridoru derin olmakla birlikte 1.550 $ ons seviyesi gündeme alınmalıdır.

Önerim

Değerli yatırımcılar önerim 1.582 $ ons desteğinin altında pozisyon riski azaltılmalıdır. Bu senaryoda geri çekilme riskine dikkat edilmesi yerinde olacak. Pozisyonun taşınabilmesi için mutlak suretle bugünlerde 1.600 $ ons seviyesi üzerinde kalmamız gerekiyor.

TL/Gram

$ kurunun bugünlerde yükselmesi ons  bazındaki düşüşüün etkisini biraz olsun frenledi.

Özellikle 1.582 $ ons seviyesinin altındaki harekette 92-93 TL gram seviyelerinden fiyatlanmalar görebiliriz. Özellikle 1.600 $ ons bölgesinin üzerindeki bir hareket TL/Gram fiyatlarını 95-96 TL /Gram seviyelerine kadar taşıyabilir.

Not:

Değerli yatırımcılar yorumlarınızı ve bana gönderdiğiniz mailleri içtenlikle cevaplamaya çalışıyorum. Ancak bazı okurlarımız her nedense bizleri dizi senaristileri ile karıştırıyorlar. Her yazımızın yeni beklentiler yeni gelişmeler içereceğini düşünüyorlar. Bizler hayal gücümüzü kullanarak değil piyasadaki gerçekleri ve olasılıkları dikkate alarak sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu cümleyi sevmiyor olabilirsiniz ama yaklaşık 6 aydan bu yana piyasada olan biten hepsi bu.

Neden 1.900 $ ons seviyesinden gelen düşüşü öngöremediğimizi merak eden okurlarımız için “ Bu hareket Eylül 2011 tarihinde içinde gerçekleşti. Ben sizlerle Şubat 2012 tarihinden bu yana beraberim”

Bir sonraki yazımız orta ve uzun vade üzerine farklı bir bakış üzerine olacaktır.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları