Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın fiyatları için beklentim...

Geçtiğimiz hafta itibariyle genel beklentimiz yükseliş yönündeydi

Bigpara Haber

Geçtiğimiz hafta itibariyle genel beklentimiz yükseliş yönündeydi. 1.760 ONS/$ seviyesinin üzerinde 1.800 ONS/$ direncini gündeme aldık.



Volkan Kuğucuk / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

Kısaca geri bıraktığımız günlerde alım yönünde pozisyon taşıyanlar karlı bir haftayı geri bıraktı.

Tüm dünyada ekonomik krizleri aşmak için parasal genişleme uygulaması devam ediyor. Dünyanın en batısından en doğusuna kadar  ( ABD, AB, Çin ve Japonya ) parasal genişleme konusunda gelen haberler emtia piyasalarındaki (özellikle altın ) risk alma iştahını arttırmaktadır. Bu hafta 29 Şubat tarihinde Avrupa Merkez Bankası’nın ikinci likitide ihalesi altın için oldukça önemli.

Değerli yatırımcılar,  1.500 ONS/$ seviyelerinden başlayan çıkış hareketinde yükselen kanal formasyonu içinde bulunduğumuzu belirtmek gerekecektir.  Daha önceleri direnç olarak adlandırdığımız 1.760 ONS/$ seviyesi artık ilk destek noktamız. Bu seviye üzerinde kaldığımız müddetçe 1.800 ONS/$ direncinin test edilme ihtimali devam edecektir. Daha yukarı hedef verebilmek için 1.800 ONS/$ direncinin aşılması gerekmektedir.Böyle bir senaryonun gerçekleşmesi  durumunda nihai hedef 1.840-1.850 ONS/$ bandı olacaktır.

Düşüncem, bu hafta içinde 1.800 ONS/$ direncine dikkat edilmesidir. Bu seviyeden gelebilecek kar satışları 1.760 ONS/$ desteğine kadar bir geri çekilmeye neden olabilir. Bu bağlamda 1.760 ONS/$ desteğinin önemli olduğunu vurgulamak isterim. Nedeni çıkışın devam edebilmesi için  1.750 – 1.760 ONS/$ bandı üzerinde kalmamız gerekiyor.

TL/Gram ile ilgili beklentim

Geçtiğimiz hafta hem ONS/$ fiyatının hemde $/TL kurunun artışyla birlikte TL/Gram yatırımcısı için güzel geçti. Bu hafta içinde $/TL kurunda bir miktar geri çekilme ihtimali bulunmaktadır. Sizler için naçizane önerim (ONS/$ fiyatlarıda kar satışlarıyla gerilerse) 98 – 99 TL/Gram fiyatların kadar bir olası bir geri çekilme ihtimali gündeme alınmalıdır.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları