Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın alım noktasında mı?

Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran FED sonrasında tüm piyasaların karıştığını söylemek mümkün

Bigpara Haber

Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran FED sonrasında tüm piyasaların karıştığını söylemek mümkün.

Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Piyasadaki bu hareketin bir noktada aşırıya kaçtığını panikle bu duruma geldiğimiz söylemek yerinde olacaktır. Toz bulutu içinde yönünü bulmaya çalışan ve gelişmeleri fiyatlandırmaya çalışan bir piyasa mekanizmasının var olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

ABD 10 Yıllık Faiz

Gösterge olarak izlediğimiz 10 yıllık faizler 2.60 seviyelerine dayandı. Burada tamam mı devam mı ? sorusu öne çıkıyor. Teknik anlamda hedef fiyatları 2.60 olan ABD 10 yıllık faizlerde bu seviyelere gedik.

Şimdi soru şu eğer faizler 2.82 bölgesinin üzerinde hareket etmeye başlarsa her şey yeniden fiyatlanmaya başlar. Bu noktada altın içinde çok olumlu konuşamayız.

Zira altının bir faiz getirisi olmadığı için ABD 10 yıllık faizler karşısında negatif duruşu devam edecektir. Çünkü bu denli yüksek faiz geliri elde etmeyek isteyen yatırımcıların tercihi tahvil olacaktır.

Teknik Rakamlar

Değerli yatırımcılar kritik bir hafya girdik. Altın ile ilgili söylebileceklerimizi  başlık altında toparlayacak olursak ;

a) 1.270 –1.265 $ ons bandı üzerinde kalınması halinde bir tepki alımları gelebilir. Ancak bu noktada 1.300 – 1.310 bandı üzerinde kalacak şekilde toparlanma olması halinde bir miktar daha yukarı gidebiliriz.
b) 1.270- 1.265 $ ons desteğinin aşağı yönlü geçilmesi durumunda altın alım için uygun zaman değil. Gerileme 1.230 bandına kadar devam edebilir.

Özellikle sizlerden gelen sorularda 1.230 $ ons seviyesinin aşağı var mı ?

Burada “evet var” cevabını verebiliriz. Daha aşağı noktalara sürüklenmede 1.165 – 1.150 bandı teknik anlamda mümkün.

Sonuç itibariyle ABD 10 yıllık faizlerde gerileme tepki alımlarını getirebilir. 1.270 – 1.265 üzerinde tepki yükselişini değerlendirmek isteyenler alım düşünebilirler. Ancak bir uyarımız olacak mutlaka ama mutlaka stop/loss seçeçeğini yanışbaşlarında tutmak kaydıyla…

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.


Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları