Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Alım zamanı geliyor mu?

Altın gelinen son noktada zayıfta olsa yukarı yönlü ataklarda direnç bölgelerini test etmeye devam ediyor

Bigpara Haber

Altın gelinen son noktada zayıfta olsa yukarı yönlü ataklarda direnç bölgelerini test etmeye devam ediyor.



Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Tabiki burada sürpriz gelen tarım dışı istihdam rakamları sonrasında altın aşağı yönlü hareketini sınırlı tuttu.

Altında son durum

Bugün TSİ 21:00 de Fed’in 18-19 Haziran toplantı tutanakları açıklanacak. Bu toplantı tutanaklarında ki açıklamalar önemli olduğunu vurgulamak isterim. Satır aralarında piyasalar yine kendi işlerine yarayacak cümleleri sinyalleri aramaya devam edeceklerdir.

Fed tarafında tahvil alım programının sonuçlanacağı beklentisi altın cephesinde iyiden iyiye satıldı. Bundan sonraki süreçte Fed’in kısa vadeli faiz oranlarını değiştirip değiştirmeyeceği konuşulmaya başlanacaktır. Biraz erken olacak ama şimdiden söylemek istedim.

Değerli yatırımcılar altında gelinen fiyat noktalarına bakacak olursak bundan sonki süreçte artık arz tarafıda konuşulmaya başlanacaktır. Biz her ne kadar Fed tarafını izlesekte üretim maliyetleri nedeniyle bu konu gündemde yer edinmeye başlayacaktır.

Bu konuda bir çok ve birbirinden farklı  maliyet rakamları ortada durmaktadır.  Ortalama olarak maliyet rakamlarının 900 ila 1100 $ arasında olduğu düşünülürse fiyatlar maliyet bölgesine yakın hareket etmektedir.  Maliyet rakamları (raporlara göre ) ortadayken fiyatların daha aşağılara gelme beklentisi ne kadar gerçekçi olur bilinmez.

Diğer tarafran dün itibariyle S&P ‘nin İtalya’nın kredi notunu 2 seviye düşürmesi Avrupa’da işlerin tam anlamıyla yolunda gitmediğini bir göstergesi. Gereçkçe olarak bozulan finans sistemi ve zayıflayan ekonomi. Aslında Avrupa ekonomisindeki kırılgan yapı bir bakıma devam ediyor.

Önceki yazılarımızda da kullandığımız cümleyi tekrar edecek olursak “dünyada işler güllük gülistanlık değil”…

İşte tamda bu noktada her ne kadar güvenli liman efektini kaybeden bir altın piyasasından bahsediyor olsakta aslında güvenli liman bir anda ortaya çıkabilir.

Altın ile ilgili olarak söyleyebileceklerimize ek olarak dolar endeksindeki yukarı hareket. Bu hareketin zayıflaması altın için olumlu olabilir.

Teknik Rakamlar

Teknik anlamda yukarı yönlü harekette 1.260 – 1.270 direnç bandı önemini korumaya devam ediyor. Özellikle 1.260 bölgesi üzerinde kalmaya devam ettikçe 1.270 seviyesinin aşılma ihtimalide masada durmaya devam etmektedir. Özellikle 1.260 – 1.270 bandının üzerindeki kalma isteğine göre 1.310 seviyeleri hedef haline gelebilir.

Değerli yatırımcılar sıkışma sürecinde olan altında 1.260 – 1.270 bandı üzerindeki kaldıkça yukarı yönlü hareket beklentimizi devam edebilir. Ancak 1.220 seviyesini altına olası gerilemelerde aşağı yönlü hareket ihtimalimiz bulunmaktadır. Bu senaryoda alım için aceleci davranılmamalı ve 1.160 – 1.180 destek bandı izlenmelidir.

Sonuç itibariyle 1.260 – 1.270 üzerinde kaldıkça al-sat fırsatları yakalanabilir.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları