Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Alım için hangi seviye uygun?

FED ve Bernanke’den hafta başında gelen açıklamalar sonrasında yönünü yukarı çeviren altında son üç gündür gerileme sürecei hakim

Bigpara Haber

FED ve Bernanke’den hafta başında gelen açıklamalar sonrasında yönünü yukarı çeviren altında son üç gündür gerileme sürecei hakim.



Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

Parasal genişlemeler

Altın yatırımcısının gözü kulağı FED Başkanı Bernanke’den gelen açıklamalarda.Doğal olarak herkesin beklentisi yeni bir parasal genişlemenin ne zaman olacağı.ABD’den gelen veriler bu bağlamda dikkatle izlenmeye devam edecektir. Konun özeti para genişlemeleri altının yönü açısından önemli olmakla birlikte altın fiyatlarının seyri için dolar endeksinin yönüde büyük önem taşımaktadır. Sadece FED’den gelen verilere odaklanarak parasal genişlemeyi beklemek kısa dönemde çok doğru bir strateji değil.

Teknik Noktalar

Değerli yatırımcılar, teknik açıdan 1.630 ve 1.610 ONS $ band aralğından olası tepki yükselişi için bu seviyelere yaklaşıldıkça alım  yönünde pozsiyon açılabilir. Ancak bir önceki yazımızda belirttiğim üzere 1.710- 1720 ONS/$ direnç bandı üzerinde hareket kabiliyetini kazanmamız yukarı seviyeler için önemlidir.

Şahsi görüşüm 1.690 – 1.700 ONS/$ bandına yaklaşıldıkça açılan pozsiyonlar riskten uzak durmak açısından kapatılmalıdır. Eğer ki 1.720 ONS/$ direnci kalıcı bir şekilde aşılırsa o zaman yeni bir yükseliş trendinden bahsetmemiz mümkün olabilecektir.

TL/Gram ile ilgili

TL/Gram fiyatlar ile ilgili sizlerden yoğun sorular gelmekte. Sorulan geneli alım yapmak için hangi seviye beklenmeli yada kısa vadeli satış için hangi seviyeler uygun.  Kısa vadeli olarak 93-94 TL Gram fiyatlarından alım yapılabilir. Yukarı yönlü harekette kısa vadeli düşünenler için  96-97 bölgesi satış için değerlendirilebilir.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları