Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Alım için aceleci davranılmamalı

Geçtiğimiz haftanın son günlerinde yorumumuzun ana başlığı dikkatli olunması yönündeydi

Bigpara Haber

Geçtiğimiz haftanın son günlerinde yorumumuzun ana başlığı dikkatli olunması yönündeydi.



Volkan KUĞUCUK / Teknik Analist
twitter.com/vkugucuk

Kar satışlarının gelebileceği seviye 1.755 ONS/$ direnç seviyelerini göstermekteydi. Nitekim beklentimiz yönünde kar satışları ile altında bir gerileme yaşadık.

Şu anda Avrupa’dan gelecek haberlere odaklandık. Yunanistan’ın son dönemdeki moda deyimi saç kesimi ( borçların silinmesi,yapılandırılmsı vs. ), bir İtalya bir Portekiz derken gün içinde ister istemez bir Avrupa turuna çıkıyoruz. Okyanus ötesi ABD’deki gelişmeleri ayrıca takip ediyoruz.

Geldiğimiz noktada 1.710 ONS/$ seviyesi bugünlerde destek olarak kabul edeceğimiz seviye. Bu bölgenin üzerinde kalmamız halinde yeniden 1.755 – 1.760 bandına yönlik bir seyir çıkış hareketi olabilir. Bu senaryonun gerçekleşebilmesi için öncelikle 1.710 destek bölgesi üzerindeki hareketin devamına bakmamız gerekecektir. 

Teknik olarak 1.710 ONS/$ seviyesinin altında bir hareketin varlğında alım yönünde hareket etmek için aceleci davranılmamalıdır. Özellikle aşağı yönlü harekette 1.670 ve 1.650 seviyeleri bu bağlamda önemli sayabileceğimiz destek noktalarıdır.

Sonuç olarak bugünlerde 1.710 ONS/$ destek seviyesini izlemeye devam edeceğiz. Yükselişin devamı için bu seviyenin üzerinde kalınması başka bir ifadeyle tepki üretmesi oldukça önemli.

Desteğin kırılması halinde ise geri çekilme ihtimali devam edeceğinden pozsiyon riskini gözden geçirmekte fayda görüyorum. Bu durumda 1.670 ve 1.650 ONS/$ seviyesini gündeme alacağız.

Önümüzdeki günlerde (en kısa sürede ) altındaki genel görünümü sizlerle paylaşacağım.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları