Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

94-95 TL seviyelerine dikkat!

Geçtiğimiz haftadan bu zaman kadar altın fiyatlarında beklentilerimizin dışında bir gelişme olmadı

Bigpara Haber

Geçtiğimiz haftadan bu zaman kadar altın fiyatlarında beklentilerimizin dışında bir gelişme olmadı.



Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

Yukarı yönlü zayıf hareketler satışla karşılaşırken 1.550 $ ons seviyesinden tekrar alımların geldiğine tanık olduk. 

Bilindik süreç…

Gerek Avrupa gerekse Amrerika cephesinde bilindik süreçler devam ediyor. Bir yandan Yunanistan meselesi konuşulurken hemen arkasından İspanya sırada ben varım türünden gelişmelerle gündemdeki yerini alıyor. Bu süreçte başta Avrupa olmak üzere ABD’nin yeni bir parasal genişlemeye gitme olaslığı ( Avrupa ‘nın parasal genişleme olasılığı daha yüksek ) her gün artarken makro ekonomik verilerde yakından izlenmeye devam edilecektir.

Teknik Noktalar..

Teknik açıdan yaklalık 10 günlük süreçte önce 1.527 ardından 1.533 $ ons seviyelerin edoğru olan geri çekilmenin ardından fiyatlar 1.570 – 1.580 $ ons bölgesinde hareket ediyor.

Kısa vadeli çift dip çalışması görülen altında yukarı yönlü hareket yaşanabilir. 1.560 – 1570 $ ons seviyesi üzerinde kalınması halinde bugünlerde öncelikle 1.584 $ ons direnci gündeme gelecektir. Bu direncin aşılması halinde ise 1.600 $ ons seviyesi diğer direnç seviyesidir.

Şayet 1.600 $ ons bölgesi üzerinde kalınması halinde 1.670 – 1.680 $ ons seviyesine kadar bir yükseliş trendinden bahsetmek mümkün olacaktır. Böyle bir durumda önceliğimiz 1.620 – 1.630 $ ons seviyesi üzerinde kalınmasıdır. Beklentimizin gerçekleşmesi halinde yeniden 3 yılı aşan yükseliş kanalına geri döneceğiz.

Ancak 1.560 – 1.570 $ ons seviyesinin altında oluşacak harekette yeniden 1.523 $ ons desteğine kadar gevşeme ihtimali göz ardı edilmemelidir. Böyle bir durumda bu desteğin altı zararı kes bölgesidir tekar hatırlatmakta fayda görüyorum.

Bu noktada düşüncem 1.560- 1570 $ ons seviyesi üzerinde hareket edildikçe 1.600 $ ons direncine dönük hareket beklentisi devam eder. Bu seviyenin üzerinde 1.670 – 1.680 $ ons seviyesi nihai hedef olabilir. Ancak bu durumunda gerçekleşebilmesi için 1.620 – 1.630 $ ons direncinin üzerinde hareket edilmesi azami derecede önemlidir bu konuyu unutmamakta fayda var.

Özellikle tekar belirtmek isterimki taban çalışmasının yukarı yönlü tepkilerde güçsüz kalması yeniden destek seviyelerine gerilemeye neden olabilir. Bu gibi durumlarda stop’lu durmak yani zararı kes seçeneğinin değerlendirilmesi sağlıklı olacaktır. Bugünlerde 1.523  $ ons desteğinin altı stop/loss bölgesidir.

Sonuç itibariyle kısa vadede bir yukarı hareket ihtimali bulunuyor. Bunun için altın fiyatlarında 1.560 – 1.570 bandı üzerinde kalma gayretini izleyeceğiz.

TL/Gram ile ilgili...

Dolar / TL kurunun 1.84 seviyesinde hareket etiğini varsayacak olursak 1.600 $ ons seviyesine kadar olan yükselişlerde  94-95 TL/Gram seviyeleri gündeme gelebilir. Teknik açıdan 1.600 $ ons seviyesinin üzerinde pozsiyonlar korunabilir.

Not: Değerli yatırımcılar piyasalardaki gelişmeler hemen hemen aynı. Böyle durumlarda sizlere yol göstermek adına gelişmeler en ince ayrıntısına kadar incelemeye gayret gösteriyoruz. Nitekim bizim görüşlerimizde bir veri ve analizden ibaret. Piyasada işlem yaparken her zaman iki yönlü düşünmek zorundayız. Bu işin olmazsa olmazıdır.Nedeni bizlerin kontrol edemediği riskler her zaman vardır. Buna göre yapılması gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz. Bu kadar mantıksız taşkınlığın olduğu durumda (negatif faize rağmen güvenli liman olarak ABD 10 yıllık tahvilleri en iyi örnek ) bizler hata yapmamaya çalışıyoruz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları