Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

92,5 - 93,5 TL aralığından işlem görme ihtimali var

Bir önceki yazımızda 1.615 $ ons üzerinde kaldığımız taktirde pozsiyonların korunmasının endoğru yaklaşım olacağına vurgı yaptık

Bigpara Haber

Bir önceki yazımızda 1.615 $ ons üzerinde kaldığımız taktirde pozsiyonların korunmasının endoğru yaklaşım olacağına vurgı yaptık.



Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

Geldiğimiz noktada 1.615 $ ons üzerinde kalma gayreti ile birlikte 1.625 $ ons seviyeleri test edildi.

Yağmasan da gürle

Draghi’nin geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalar piyasalarda bayram havası yarattı.Dilimizde bir deyim vardır ‘’ Yağmasanda gürle’’ tam Draghi’nin yaptığı açıklamaları anlatır nitelikte.Bu kadar zor ve şartların ağır olduğu Avrupa ekonomisinde bana göre Draghi bir oyun oynadı ve kısa vadede bu oyunu tuttu.Özellikle geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan konusu İspanya’daki artan faizlerle birlikte ülkenin artan borç sorunuydu.Draghi’nin açıklamaları kısa vadede akan kanı durdursa da (Euro/Dolar paritesindeki ciddi yükseliş) adımlar atılmadıkça piyasalar yine eskiye (İspanya-İtalya) geri dönecektir.

Piyasalar FED’in yeni bir parasal genişleme yapacağı ihtimaline günden güne inanmış durumda.Kanaatim,Ağustos ayından başlayarak piyasalar bu durumun gerçekleşme ihtimaline göre hareket etmeye devam edecektir.Özellikle FED’in yeni bir parasal genişleme durumunda tutar ve rakam önemli olmakla birlikte altın fiyatlarında yukarı yönlü seyrin devamı gelebilir.

Altın fiyatlarıyla ilgili olarak bir çok kez belirttiğim üzere FED ve alacağı kararlar etkili olmaya devam edecektir. Tabi konu FED olunca piyasalar tam anlamıyla  QE3’e odaklansa da Bernanake’nin zaman zaman yaptığı gibi piyasaları ters köşeye yatırma ihtimali unutulmamalıdır.

Teknik Noktalar

Teknik açıdan son günlerde yaşanan yükselişi ele aldığımızda orta vadeye yayılan bir yükselişin sinyali henüz yok.Bunun için mutlak suretle 1.680-1.690 $ ons  direnci aşılmalıdır.Ancak böyle bir durumda yükselişin devamı beklenmekle birlikte 1.700$ ons üzerinde yeni hedef olarak 1.800 $ ons seviyelerini konuşmaya başlayabiliriz.Aksi takdirde yani, 1.680-1.690 $ ons aşılmadığı müddetçe mevcut hareker orta vadeli üçgen formasyonu içindeki dalgalanmadan öteye gitmeyecektir.

Bugünlerde 1.635-1.640 $ ons seviyeleri yukarı yönlü atakta direnç görevi görecek seviyedir.Bu bölgenin kırılamaması halinde 1.600 $ ons seviyesine kadar geri çekilme beklenmelidir.

Önerim

Değerli yatırımcılar,1.625 $ ons seviyesi aşılmadığı takdirde gerileme ihtimali unutulmamalıdır.Böyle bir durumda 1.615 $ ons seviyesine kadar geri çekilme ihtimalinin olacağını düşünüyorum.Şayet 1.615 $ ons seviyesinin altında bir hareket oluşursa geri çekilme 1.595-1.600 $ ons aralığına kadar devam edecektir.

Önerim,1.625 $ ons kırılmadığı sürece alım yönünde olan pozisyon riskine dikkat edilmeli,bu seviyeden sat-al yapılarak açık olan pozisyonların 1.615-1.600 $ ons aralığında kapatılması fayda sağlayacaktır.Alım yönünde olan pozisyonların devamı için ilk adımda 1.625 $ ons üzerinde kalınması oldukça önemlidir.

TL/Gram

Altın fiyatları $/ons olarak yükselirken $/TL kurunun gerilemesi TL/Gram fiyatlarının 94 TL seviyelerinde kalmasına neden oldu.Mevcut görüntüde yükseliş hareketinden bahsedebilmemiz için 1.625 $ ons seviyesinin aşılması gerekiyor.Bu bağlamda olası geri çekilme riskinde TL/Gram fiyatlarının 92,5-93,5 TL aralığından işlem görmesi ihtimali bulunmaktadır.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim…

Yazarın Diğer Yazıları