Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

91-92 TL seviyeleri gündeme gelebilir

Olası geri çekilmede 91-92 TL/Gram seviyeleri gündeme gelebilir.

Bigpara Haber

ABD ve Avrupa coğrafyasından gelen haberlerle yön bulmaya çalışan altında geçtiğimiz hafta tavsiyemiz doğrultusunda 1620-1630 $ ons bandından alım yönlü hareket eden yatırımcılarımız ons başına 25-30 $ lık bir getiriye sahip oldular.



Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

ABD’den Avrupa’ya

İspanya’daki faiz krizi ve üzerine gelen resesyon. ABD datalarının bir iyi bir kötü gelmesi Fed’in QE3 beklentisi altın fiyatlarını yukarı yönlü itti. Fed’in tekrar parasal genişleme konusunda bir adım atacak mı bilinmez ama enflasyon vurgusunun tekrarlandığı noktada bu iş şimdilik zor . Bu hafta içinde ABD’den gelecek ISM ve tarım dışı istihdam verileri izlenmeye devam edilecektir. Datalardaki bozulmanın devam etmesi altın fiyatlarına olumlu yönde etki edebilir. Ancak bu etkinin sınırlı olabileceği unutulmamalıdır. 

Değerli yatırımcılar Avrupa’daki krizde İspanya perdesinin arkasından İtalya ‘da gösterime girecek olan bir  borçlanma senedi sıkıntısı Euro /Dolar paritesinin  gerilemesine neden olabileceği gibi altın fiyatlarına olumlu yönden etki edebilir. 

Teknik Noktalar …

Teknik açıdan yukarı yönlü hareketlerde 1.680 $ ons seviyesi direnç olarak kabul edilmelidir.Bu bölgenin üzeriden ise 1.690 – 1.700 $ ons bandı diğer direnç görevi görecek seviyedir.

Önerim 1.680 $ ons  direnç bölgesine yönelik ataklarda bu direncin kırılamaması halinde pozisyon riskinin azaltılması en uygun yaklaşım olacaktır. Kanatim bu direnç seviyesinin satış üretme ihtimali oldukça fazla. Böyle bir senaryoda sat/al yönünde hareket edilmesi faydalı olabilir.

Olası geri çekilmede 1.655 $ ons seviyesinin altında satış baskısının artma ihtimali bulunmakla birlikte 1.630 $ ons desteğine kadar düşüş beklenmelidir.

Yeniden alım yönünde pozsiyon açmak isteyen yatırımcılarımızın 1.655 $ ons seviyesinin altındaki harekette 1.630 $ ons seviyesine kadar beklemeleri yerinde olacaktır.

Yükseliş yönlü bir hareketten söz edebilmemiz için 1.680 $ ons üzerinde hareket kabiliyetnin kazanılması gerekmektedir.

TL/Gram ile ilgili ;

Değerli yatırımcılar $/TL kuru bugünlerde 1.75 – 1.76 bandından hareket emtekdir. 1.680 $ ons direnç seviyesinde TL/Gram fiyatlarının 95-96 bandında hareket etmesi muhtemel. Bu seviyenin satış üretme riskinin gözününde bulundurulması gerekmektedir. Olası geri çekilmede 91-92 TL/Gram seviyeleri gündeme gelebilir.

Buradaki önerim 1.680 $ ons bandı kırılmadığı müddetçe alım için ($ kurunun 1,76 – 1,75 bandında işlem görmesi halinde ) 91-92 aralığı beklenmelidir. Altın pozsiyonu taşıyan yatırımcılarımız ise Şayet 1.680 $ ons seviyesi test edilmesine rağmen kırılmazsa pozisyonlarda sat/al deneyebilirler.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları