Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

1.710 desteği üzerinde kalırsak...

FED baharı borsa ve altındaki iyimser havayı korumaya devam ediyor

Bigpara Haber

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde sizlerle paylaştığımız   yorumda özellikle 1.710 desteği üzerinde kaldığımız müddetçe mevcut pozisyonların 1.750 direncine kadar taşınmasının uygun olacağını belirttik.



Volkan KUĞUCUK / Teknik Analist.
twitter.com/vkugucuk

FED baharı borsa ve altındaki iyimser havayı korumaya devam ediyor.Gerek ABD gerekse Avrupa Birliği bölgesinden gelecek açıklamalar dikkatle takip edilmeye devam edecek.Altının fiyatını belirleyen ekonomik gelişmelerin dışında bir de Çin,Malezya,Endonezya gibi ülkelerin fiziki talepleri de burada takip edilmesi gereken diğer bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.

Şimdilik FED’in açıklamalarıyla bir bahar havası yaşasakta Avrupa Birliği’ndeki sıkıntılı süreç henüz tam anlamıyla aşılmış değil.Gerçi altın son zamanlarda güvenli liman statüsünde görüldüğünden bu durumu  lehine çevirebilir.

Teknik olarak 1.750 ONS/$ direnç seviyesi henüz aşılamadı,bu seviyelere yaklaşıldıkça (son iki günde 1.740 ONS/$ ) satışların geldiği gözlemleniyor. Destek olarak kabul edeceğimiz 1.715 ONS/$ seviyesinin altında hareket oluşmadığı müddetçe1.750 direncine yönelik yükseliş beklentisi devam edecektir. Ancak 1.522 ONS/$ seviyesinden başlayan yükseliş trendinde kar realizayon beklentiside oldukça yüksek. Bu nedenle 1.715 ONS/$ destek seviyesnin kırılması halinde 1.680 seviyesine kadar bir düzeltme hareketi oluşabilir. Bu durumuda dikkate almakta fayda var.

Sonuç olarak 1.715 ONS/$ desteğinin üzerinde pozsiyonları korumaya devam ediyoruz.  1.750 ONS/$ direnci yeniden denebilir. Bu direncin aşılması halinde 1.800 ONS/$ seviyelerini konuşabiliriz. Ama şu anki izlememiz gereken nokta 1.715 ONS/$ destek üzerinde kalma kabiliyetimizdir. Bu destek kırılırsa 1.680 ONS/$ seviyesine kadar bir gerileme kaçınılmaz olabilir.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları