Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

1.640 – 1.650 bandı ilk hedef

Yaşanan sert yükseliş sonrasında dün yeniden yükseliş denemesi gerçekleştiren altında 1.640 direncinin etkili olduğu görülmektedir

Bigpara Haber

Yaşanan sert yükseliş sonrasında dün yeniden yükseliş denemesi gerçekleştiren altında 1.640 direncinin etkili olduğu görülmektedir.



Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

Özellikle bir önceki yazımızda da belirttiğimiz üzere 1.640 – 1.650 direnç bandı altının yönü açısından oldukça önemli.

Avrupa’yı şimdilik boşverin ABD’ye bakalım…

Draghi’nin dün itibariyle faiz kararı sonrasında yaptığı açıklamaların özeti “ işimiz zor”. İkinci çeyrekte ekonominin zayıflayabileceğini açıklayan Drahgi “göstergeleri yakından izliyoruz gerekirse harekete geçeriz” beyanı piyasaların uzun zamandan beri bildiği bir gerçek. Doğrusu uzun zamandan beri konuşulanların dışında bir açıklama gelmedi.Bizlerde Draghi gibi mecburen izlemeye devam edeceğiz.  

ABD’de en son açıklanan istihdam verilerinin ekonomi yapıcılarının müdahale beklentisi iyiden iyiye piyasaları sardı. Dün itibariyle S&P endeksi uzunca bir aradan sonra %2’nin üzerinde bir yükseliş gerçekleştirdi. Şu anda ABD cephesinden gelecek açıklamalar altın fiyatları açısından belirleyici olacak. Bugünlerde ABD yönetiminin ekonomik büyümeyi detekelemek için adım atacağına dair spekülasyonların devamı fiyatlardaki hareketliliğin devamına yol açacaktır.

Bugün için  İngiltere Hizmet Sektörü PMI, İngiltere Merkez Bankası faiz kararı, ABD İşsizlik Başvuruları, Süregelen İşsizlik Başvuruları verileri açıklanacak.

Bir önceki yazımızda da belirttiğim üzere Dolar Endeksindeki zayıflambeklentimiz tahilinde dünde devam etti. Bu durum kısmide olsa risk iştahını geri getirmişe benziyor. Bugünlerde 81.80 seviyelerine kadar olan geri çekilme piyasaların yükselişini destekleyebilir.

Teknik Noktalar

Teknik açıdan yükselişn devamı için 1640 – 1650 $ ons direncinin mutlak suretle aşılması gerektiğini sıkça vurgulamaktayım. Dün itibariyle yaşanan yükseliş bu seviyelerde hız kesti ve satışların geldiği görüldü. Belirttiğim bölge (1.640 – 1.650 $ ons ) uzun vadeli yükselen kanal direncine denk geldiğinden kırılması kolay olmamakla birlite üzerinde hareket edilmesi fiyatların yukarı hareketine ivme katabilir.

Bugün için 1.609 $ ons bandının altında 1.600 $ ons bölgeleri kademeli destek seviyeleridir. Bu bölgenin öneminden bir kez daha bahsetmek istiyorum. Belirtilen seviyenin aşağı yönlü kırılması durumunda yeniden riskli olan seviyeye geri döneceğiz. Bu durumda stop/loss (zararı durdur) ihtimali akıllardan çıkarılmamalıdır.

Özetle FED’in açıklamalarına odaklanan altın fiyatlarında 1.600 $ ons seviyesi aşağı yönlü kırılmadığı müddetçe mevcut pozisyonlar korunmalıdır Yeni pozisyon açmak isteyen yatırımcılarınızın ise 1.600 – 1.609 $ ons desteğinden kademeli olarak pozisyon açılabilir. Yukarı yönlü harekette 1.640 – 1.650 bandı ilk hedef kırılması halinde 1.670 $ ons seviyeleri beklenmelidir.

TL/ Gram ile ilgili

Dolar/TL kurunun 1.84-1.85 bandında hareket etmesi $/Ons yükselişinde TL Gram yatırımcısını mutlu etti. Dolar kurunda bir miktar gevşeme olabilir. TL / Gram yatırımcısına tavsiyem bir yandan dolar kurunu bir yandan $ ons fiyatlarını izlemeleridir. Şu anda 1.600 $ ons üzerinde kaldıkça (TL/Gram 93-94 fiyat seviyeleri ) mevcut pozisyonlar korunabilir.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları