Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

1.608 $ ons üzerinde kaldıkça

Bir önceki yazımızda tepki alımlarına dikkat eçerek yukarı yönlü atakların oluşabileceğini sizlerle paylaştık

Bigpara Haber

Bir önceki yazımızda tepki alımlarına dikkat eçerek yukarı yönlü atakların oluşabileceğini sizlerle paylaştık.

Volkan Kuğucuk /Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Dün Bernanke’nin konuşmasıya birlikte birkaç günden bu yana etkili olan alımlar bir miktar daha hız kazandı.

FED ve Bernanke

FED ve Bernanke’den gelen açıklamalar altın yatırımcısına biraz nefes aldırdı.

Bernanke ne dedi?

Aslında yeni bir şey söylemedi.

Özetle enflasyon artmadığı sürece ve işsizlikte gözle görülür bir iyileşme olmadığı müddetçe parasal genişleme devam edecek dedi. Zaten sürekli olarak bu cümle telaffuz edilmekte.

Altın piyasası bir miktar rahat nedef aldı diyebiliriz.

Bundan sonraki süreç önemli. Tepki alımları ile yukarı hareket gerçekleştiren altında öncelikle 1.608 $ ons üzerinde hareketin sağlanması gerekmektedir. Şayet bu durum geçekleşirse yukarı yönlü atakların devamı beklenmlidir. Aksi yönde Bernanke’nin mavi boncuklarına rağmen altın piyasasında yukarı hareket sağlanamıyorsa ve 1.608 $ ons seviyesinin altında işlem görmeye başlarsak  geri çekilmenin devam edeceği düşünülebilir.

Teknik Rakamlar

Teknik açıdan 1.608 $ ons önemli bir seviye. Bu bölgenin üzerinde kaldığımız durumda satış baskıları azalabileceği gibi yukarı yönlü ataklarda 1.630 $ ons hedef haline gelebilir.

Ancak burada bir parantez açmam yerinde olacaktır. 1.608 $ ons seviyesinin altındaki hareketlerde dikkatli olmakta fayda görüyorum. Böyle bir senaryoda sert olmasa dahi kısmi geri çekilmelerin yaşanma ihtimali yüksektir. Böyle bir görüntüde 1.600 ve 1.570  $ ons desteği kademeli test edilebilir.

Ne yapılmalı?

Değerli yatırımcılar 1.608 $ ons seviyesi aşağı yönde geçilirse sat/al mantıklı bir seçenek olarak duruyor. Geri çekilmde 1.600 – 1.570 aralığı takip edilmelidir.

Özellikle 1.608 $ ons üzerinde kaldığımız müddetçe pozisyonlar korunabilir. Yukarı yönlü ataklarda 1.630  $ ons seviyeleri altının hedef bölgesi konumuna gelecektir.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları