Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

1.530 $ ons üzerinde kalma gayreti sürecek

Piyasaların merakla beklediği FED’in toplantı tutanakları dün akşam itibariyle açıklandı.

Bigpara Haber

Piyasaların merakla beklediği FED’in toplantı tutanakları dün akşam itibariyle açıklandı. Kimilerine göre hayalkırıklığı kimilerine göre beklenen sonuç.



Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

Kısaca tutanakların şifreleri..

İşin özü QE3 konusu bir sonraki tutanaklarda beklenmeye devam edilecek. Kısaca büyüme hız kaybetmeye devam ederse ve enflasyonda bir gerileme olursa üzerimize düşen görevi yaparız diyen bir FED. Tabiki toplantının yapıldığı dönemde son istihdam rakamları daha açıklanmamıştı. Bu nedenle altın fiyatları 1.565  $ ons seviyesine gerilemesine karşın bu seviyelerden kısmide olsa alımlarla karşılaştı. Nedeni veriler kötü gelmeye devam ederse altın fiyatları 1.530 $ ons üzerinde kalma gayretine devam edecek.

Daha önceki yazılarımızı okuyanlar hatırlayacaklardır. FED’in yeni parasal genişlemede enflasyon rakamlarını dikkate aldığını bir çok kere tekrarladık. Buradan yola çıkacak olursak enflasyon verilerinde gerileme olmaması FED’in yeni parasal genişlemede önünde bir engel gibi görünüyor. Ama bir önceki yazımızda da belirttiğim üzere sonbahar aylarında QE3 konusu yeniden ısınabilir. 

Teknik Noktalar

Bugünlerde 1.565 $ ons seviyesine yaklaşıldıkça tepki alımlarının geldiği görülüyor. Tepkilerin devamında 1.590 ve hemen üzerinde 1.600 $ ons seviyeleri günlük olarak direnç görevi görecek seviyeler. Bu bölgenin üzerinde ise 1.620 – 1.625  $ ons direnç bandı bulunmaktadır. 1.565 $ ons seviyesinin altında 1.555 $ ons desteğine kadar gevşeme olası.

Önerim

Değerli yatırımcılar 1.565 $ ons üzerinde kalmamız halinde 1.590 $ - 1.600 $ ons aralığına kadar yükseliş ihtimali olabileceğini düşünüyorum. Pozisyonda olan yatırımcılarımızın özellikle 1.600 $ ons üzerinde kalmamız halinde pozsiyonlarını taşıyabilirler. Nereye kadar sorusuna 1.620 – 1.625 $ ons seviyesi cevabını verebilirim. Bu bölgenin aşılamaması halinde pozsiyonda ısrar etmek gereksiz.

Diğer önemli uyarım 1.555 $ ons bölgesinin altında oluşacak harekette satış baskısı artabilir. Bu nedenle bu seviyenin altında sat / al mantıklı gibi görünüyor.

Sonuç itibariyle 1.565 $ ons üzerinde kaldıkça 1.590 $ ons seviyeleri olası bir ihtimal. Kırılmazsa sat / al denenebilir. Açık pozsiyonun kapatılacağı bölge 1.565   - 1.555 $ ons aralığı. 1.555 $ ons seviyesnin altında alım için acele etmeyin.

TL/Gram

$ ons fiyatlarının 1.600 seviyelerinde hareket etmesi TL/Gram fiyatlarını 93-94 seviyelerinden fiyatlanmasına neden olacaktır. Özellikle 1.600 $ ons seviyesinin kırılaması halinde olası geri çekilme riski gözönünde bulundurulmalı. Hedef olarak 1.555 $ ons seviyesi dikkate alındığında TL/Gram fiyatları 1.82 $ /TL kuruna göre 91 TL seviyelerini işaret ediyor.
Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları