Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yükselişler tepki alımı niteliğinde

Bigpara Haber

Borsanın gün içerisindeki olumlu seyrini uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in, Türkiye´nin kredi görünümünü pozitiften durağana çevirdiği haberi bozdu. Bu haberle 44 bin 500 – 600 destek seviyesi oldukça yaklaşan endeks çabuk toparlandı ve günü yine 45 bin seviesinin üzerinde tamamladı.

Dikkat çeken diğer bir unsur da işlem hacminin neredeyse 3 milyar YTL civarında oluşması. Ancak dikkat! Bu hacmin çok önemli bir kısmı bugün borsada işlem görmeye başlayan Halk Bankası hissesinde gerçekleşti.

Bu gelişmeler ışığında teknik açıdan bakacak olursak aslında endekste çok da önemli bir değişikliğin olmadığı görülüyor. Hala günün 45 bin seviyesinin üzerinde tamamlanması endeksin 46 bin seviyesini test etme potansiyelini artırıyor. Ancak bir an önce 45 bin 200 – 45 bin 500 direncinin kırılması şart. Bu seviyeler kırılmadıkça her yukarı hareket kar satışı riskini artırıyor. Bunun yanında yükselişlerde “hacimli” bir şekilde 46 bin seviyesinin kırılması ve bu noktanın destek seviyesi haline getirilmesi durumunda endeksin tekrar 46 bin – 48 bin 500 bandına girmesi beklenebilir. Yani şu ana kadarki seans içi yükselişler tamamen tepki alımı niteliğinde.

Geri çekilmelerde ise 44 bin 500 desteği önemini koruyor.  Bu seviyenin altına sarkılması durumunda 44 bin 100 seviyesi önemli destek noktası olmak üzere 43 bin 500 ana destek seviyelerine geri çekilme riski artacaktır. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi endeksin asıl önemli destek notası 43 bin 100 - 200’lü seviyeler olduğu unutulmamalı.


Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları