Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yükselişler tamamen tepki niteliğinde

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi kısaca hatırlarsak; “. Olası geri çekilmelerde ise 60 bin 375 ve 59 bin 840 seviyesi ilk önemli destekler. Şu uyarımı bir kez daha tekrarlamak istiyorum; endeks hala 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin altında işlem görüyor. Bugünkü kapanış itibariyle 65 bin 784 seviyesine denk gelen bu nokta aşılmadığı sürece endeksteki yükselişler tepki alımı niteliğinden öteye gidemeyecek. Bu sebeple özellikle seans içi yükselişlerde özellikle direnç noktalarına dikkat edilmeli.”

Borsa hemen hemen beklentilerimiz dahilinde hareket etti. Endeks bugün önemli bir destek noktası olarak gösterdiğimiz 60 bin 375 seviyesinin hemen üzerinde (60 bin 465) seviyesinde tutunmayı başardı ve bu noktadan gelen tepki alımları borsayı tekrar 61 binli seviyelerin üzerine attı. Teknik olarak 60 bin 375 destek noktasının çalışması her ne kadar olumlu olarak görünse de tam olarak kısa vadeli de olsa yeni bir yükseliş hareketinden bahsetmek için erken. Bunun için endeksin öncelikle 62 bin 500 seviyesini geçip bu noktayı destek seviyesi halene getirmesi şart. Bu gerçekleşirse borsada ilk aşamada 63 bin 346 seviyesine doğru bir ivmelenme başlayacaktır.

Sonuç olarak; endeks hala kendine yön arıyor. Şu an için 60 bin 375 ve 59 bin 840 seviyesi önemli destek noktaları. Olası yukarı hareketlerde ise 62 bin 500 -  63 bin 346 ve 64 bin 94 seviyeleri önemli direnç noktaları konumunda. Ancak uyarımızı bir kez daha tekrarlamakta fayda olduğunu düşünüyorum: Borsa hala kendine bir yön arayışında. Endeks üzerindeki bu satış baskısının azalması için borsanın kesinlikle 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerine çıkması şart. Bugünkü kapanış itibariyle 65 bin 709 seviyesine denk gelen 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerine çıkılmadıkça borsadaki yükselişleri tepki hareketi olarak adlandırmakta fayda var. Bunun yanında olası yükselişlerde direnç noktalarından gelen kar satışlarına karşı da dikkatli olunmalı.

Bol kazançlar…

Görüş ve önerileriniz için: www.twitter.com/MCobanAnaliz
Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları