Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yükselişle başlayacak açılışın ardından kar satışları gelebilir

Endeks 6 işlem günü devam eden sıkışıklığın ardından perşembe günü 694 puan yükselerek yüksek işlem hacmi ile 11 bin direncini geçmeyi başardı

Bigpara Haber
Bileşik endeks kısa vadeli göstergelerin hafta başında aşırı satış bölgesine girmesinin ardından başlattığı hareket ile perşembe günü 11 bin direncini yüksek işlem hacmi ile geçmeyi başardı. Hafta içinde para girişini engelleyen faktörlerin etkisiyle ertelenen bu hareketin devamı için endeksin kar satışlarını 11 binin üstünde karşılaması gerekiyor.

Endekste 694 puanlık artışla 11 bin 471 puandan gerçekleşen kapanışa karşılık aşırı alım bölgesine yaklaşan kısa vadeli göstergelerdeki al sinyali devam ediyor. CCI ve RSI al sinyalini devam ettirirken, aynı yönde sinyal veren stochastic`in aşırı alım bölgesine yaklaşması ve yaşanan yükselişe rağmen Aroon up göstergesinin trend değişikliği sinyali vermemesi, haftanın son işlem gününde yükselişle başlaması muhtemel bir açılışın ardından kar satışlarının gelebileceğini gösteriyor.

Çarşamba günü 3 günlük basit hareketli ortalamasının üstüne çıktıktan sonra perşembe günü 5,10 ve 22 günlük ağırlıklı hareketli ortalamasının da üstüne çıkan endeksin cuma günü için direnç noktası 11 bin 502`deki 50 günlük hareketli ortalaması. Bu seviyenin üstündeki direnç noktası ise 11 bin 683`teki kanal direnci. Kanal direncinin perşembe günkü işlem hacminden fazla olmaması durumunda bu seviyede kısa vadeli pozisyonlar için kar realizasyonu yapılmalı. Endeksin haftanın son günü için destek noktası 11 bin 18`deki kanal desteği.(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları