Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yükselişin işlem hacmiyle desteklenmesi gerekiyor

Orta vadeli desteklerinden dönen endekste bugün başlayan up trendin nereye kadar devam edeceği işlem hacmindeki artışa bağlı

Bigpara Haber
Endeks haftanın ilk gününe geçen hafta yaşanan düşüşten sonra yükselişle başladı. Ancak işlem hacminin az olması yükselişe katılımın yetersiz olduğunu gösteriyor. bu neden le salı günü direnç noktalarında satışlar gelebilir. Destek noktaları ise, kısa vadeli alım için uygun seviyelerde. Teknik olarak aşırı satış bölgesinden dönen göstergeler kısa vadeli bir çıkış trendi yaşanabileceğini gösteriyor. Bunun nereye kadar süreceği işlem hacmine bağlı.

Aşırı satış bölgesine girmeden yukarı döndü. RSI ve aşırı satış bölgesinde dip yapan CCI indikatörü bugün yönünü yukarı çevirerek, endeksteki yükselişi teyit ediyorlar. Aroon up`taki düşüşün sürmesi Aroon down`ın yüz seviyesindeki yatay hareketini bitirip değer kaybetmeye başlaması, satıcıların gücünün azaldığını ancak alıcıların da henüz yeterince güçlenmediğini gösteriyor. Aşırı satış bölgesinden yukarı dönerek 21.8`e yükselen ve 5 günlük hareketli ortalamasına yaklaşan kısa vadeli stochastic göstergesi de tepki alımının devam edebileceğini gösteriyor.

Son kapanışı ile 3 günlük ağırlıklı hareketli ortalamasının üstüne çıkan ve 5 günlük ortalamasının hemen altında kapanış yapan endeksin diğer vadedeki ortalamalarının henüz altında olması, diğer indikatörlerin de gösterdiği gibi bugün yakalanan trend konusunda yatırımcıların fikir birliğinde olmadığını gösteriyor. Haftanın ikinci işlem günü için endeksin destek noktaları 11 bin 500 ve 11 bin 330 ve 10 bin 965`te. Direinç noktaları ise 12 bin 70 ve 12 bin 477`de. İşlem hacminde artış olmadığı sürece 12 bin 70 direncin mevcut pozisyonlar için kar realizasyonu yönünde kullanılabilir. Destek noktalarına doğru geri çekilmeler, indikatörlerin uygun olması nedeniyle alım yönünde değerlendirilebilir. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları