Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yükselişin işlem hacmindeki artışla teyidini görmek gerekiyor

İkinci seansta artan işlem hacmiyle 1 cent seviyesine yükselen endeksin 5 günlük hareketli ortalaması 20 günlük ortalamasını yukarı kesti

Bigpara Haber
Son üç gündür yaşanan düşüşün 11 bin 200 seviyesinde destek bulmasıyla yeniden yükselen endeks 5, 10, 20 ve 50 günlük ortalamalarını yukarı doğru kesti. Bunun yanı sıra 5 günlük hareketli ortalamanın 20 günlük hareketli ortalamayı yukarı kesmesi de endeksin kısa vadeli gücünün artmaya başladığını gösteriyor. Uzun vadeli düşüş trendinin yanı sıra , hareketli ortalamaların da 11 bin 200 - 11 bin 500 aralığında bulunması bu bölgenin kısa-orta vadede önemli bir destek seviyesi olduğunu gösteriyor.

Üç gündür devam eden düşüşteki azalan işlem hacmi, bugün yükselişin başladığı ilk seansta da devam etmesine rağmen ikinci seansta işlem hacmi artmaya başladı. Ancak bu işlem seviyesi endeksin bundan sonraki dirençlerini aşabilmesi için gerekli işlem miktarının hala oldukça altında.

Son yükseliş ile birlikte kısa vadeli teknik göstergeler, yeteri kadar güçlenmeden de olsa net bir şekilde al sinyali vermeye başladı. Kısa vadede, daha önce aşırı satış bölgesinden uzaklaşmaya başlayan osilatörler de al sinyalini destekliyor. Orta vadeli teknik göstergelerin ise bir günlük dönüşüne rağmen bunun teyit edilmesi için biraz daha izlenmesinde fayda var.

Bu gelişmeler ışığında endeksin yarın gerçekleşebilecek kar satışlarında en önemli desteğinin 11 bin 535 olduğu görülüyor. Endeksin bu seviyenin üstünde 11 bin 787`de de bir ara desteği var. Haftanın son günü 11 bin 535 aşağı kırılmadıkça kar satışları ile meydana gelebilecek geri çekilmeler kısa vadeli pozisyon almak için kullanılabilir. Endeksin yarın için direnç noktaları ise 12 bin 12 bin 100 aralığı ile 11 bin 535 desteği kadar önemli olan 12 bin 476 seviyesi. Bu seviyenin yüksek işlem hacmi ile aşılması durumunda endeksin sert bir hareketle orta vadeli yükseliş kanalının arz çizgisi olan 13 bin 100`e hareket gözlenebilir.

(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları