Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yükselişin hala tepki alımı niteliğinde

Bigpara Haber

Dünkü analizimizi kısaca hatırlarsak: “Bugün seansın sonlarına doğru gelen alımlarla endeks güniçinde gördüğü en düşük seviyenin yaklaşık 1000 puan üzerinde günü tamamladı. Bundan sonraki seansta da bu alımların belki bir miktar daha devamı beklenebilir.”

Endeks bugün tahminlerimiz doğrultusunda bir önceki gün seansın sonlarına doğru gelen alımları devam ettirdi. Yükseliş ise yine önemli bir direnç noktası olarak gösterdiğimiz 55 bin 265 direnç seviyesine oldukça yakın bir seviyeye kadar (55 bin 241) devam etti. Bu seviye oldukça önemli bir direnç noktası. Endeksin bu noktayı hacimli kırması durumunda 56 bin 500 seviyesine kadar yükseliş potansiyelin ilk aşamada oyduğunu söylemekte fayda var. Ancak şu uyarıyı bir kez daha tekrarlamak istiyorum, borsa kendine hala bir yön çizemedi. Dikkat ederseniz yukarı ya da aşağı hareketler ağırlıklı olarak 3-4 işlem günüyle sınırlı kalıyor. Bu sebeple özellikle orta ve uzun vadeli pozisyon açmak için endeksin henüz olumlu sinyalleri üretmediğinin altını çizmek isterim.

Sonuç olarak; bugünkü yükseliş tepki alımı niteliğinde. Dünkü analizimizin başlığında da belirttiğimiz gibi seans içi yükselişler yanıltmasın. Henüz yukarı ya da aşağı yönlü yeni bir trendden bahsetmek güç. Ancak birkaç önemli nokta var. Aşağı hareketlerde 53 bin 562 ve 53 bin 217 seviyeleri kritik. Bu noktanın altına sarkmalar endeksi tekrar 200 günlük hareketli ortalama seviyesine denk gelen 51 bin 774 seviyesine çekebilir. Olası yukarı hareketlerde ise 56 bin 500 – 56 bin 770 dirençlerinin hacimli kırılması yukarı hareketin devamını getirebilir.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları