Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yükselişin devamı halinde 37 bin – 37 bin 500 bandına dikkat!!!

Bigpara Haber

Endeks bugün tarihi bir yükseliş yaşadı. Bu yükselişle borsa sert düşüşte oluşturduğu boşluğu da (gap) doldurmuş oldu. Şimdi akılladrıdak soru yükseliş devam eder mi? Kar realizasyonları hangi seviyeden gelir?

Daha önce de belirttiğimiz gibi 34 bin 100 seviyesi üzererindeki kapanış endeksin teknik anlamda 42 bin 500’lü seviyelerden  başlayan sert düşüş trend çizgisinin üzerine çıkmasını sağladı. Yükselişin son dönemdeki en yüksek işlem hacmiyle olması endeksin bu seviye üzerinde kalma isteğini gösteriyor. Bu oldukça olumlu. Yine teknik anlamda olmsuz olarak görülen tek nokta ise yaşanan bu sert yükselişte endeksin 32 bin 865 – 34 bin 153 bandında bir boşluk oluşturması. Bundan sonra yaşanması muhtemel yükselişlerde bu banda dikkat etmekte fayda var.

Yukarı hareketlerde ise 36 bin 500 - 37 bin bandı şu an için önemli direnç aralığı konumunda. Endeksin bu seviyeyi aşması durumunda 37 bin 400 – 37 bin 500 seviyelerine doğru hareketlenmesi beklenebilir. Olası yükselişlerde bu noktaya dikkat... Zira sert yükselişin kar realizasyonu bu seviyelerden az da olsa gelebilir. Tahminlerimiz doğru çıkarsa geri çekilmenin 36 bin seviyesinde tekrar alımlarla karşılaşması yüksek ihtimal. Şu anki teknik göstergeler ise endeksin ilk aşamada 38 binleri deneme olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor. Borsada 34 bin 100 seviyesi üzerinde kaldığımız sürece endekste sert düşüşün etkilerinin ortadan kalktığını belirtemekte fayda var.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları