Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yükseliş trendindeki endekste kısa vadeli düzeltme yaşanabilir

Endeksin beklentilerle başlattığı çıkış trendi gücünü korumakla birlikte göstergelerin aşırı alımda olması nedeniyle kar realizasyonu görülebilir

Bigpara Haber
Salı günü ikinci seansta artan alımlarla 28 Ağustos`tan sonra ilk defa 10 bin puanın üstünü gören endekste orta vadeli çıkış trendi gücünü korumasına rağmen osilatörlerin aşırı alım bölgesinde olması kısa vadeli düzeltmelerin yaşanabileceğini gösteriyor. Ancak özellikle IMF`ten gelecek ek kredinin piyasada yaratacağı olumlu hava ile endeksin 10 bin puanın üstünde tutunmayı başarması durumunda, bu düzeltmenin seans içinde veya çok sınırlı yaşanması olasılığı yüksek.

Son kapanışını 9 bin 919 ile kısa vadeli yükseliş trendi üstünde yapan ve seans içinde en düşük nokta ile 5 günlük hareketli ortalamasında destek bulduğu gözlenen endeksin çarşamba günü için destek noktaları 9 bin 667, 9 bin 421 ve 9 bin 117`de. Olumlu gelişmelerle çarşamba günü 10 bin puanı yeniden test etmesini beklediğimiz endeksin direnç noktaları ise 10 bin 89, 10 bin 206 ve 11 bin 225`te. Son çıkışta destek görevi gören 5 günlük hareketli ortalama ise 9 bin 296`da.

Aroon up göstergesinin 100, aroon down göstergesinin sıfır seviyesinde yatay hareketini sürdürmesi endneksin gücünü koruduğunu gösteriyor. Aynı şekilde MACD, CCI ve aşırı alım bölgesine yaklaşan RSI`ın da görüntüleri aynı şekilde. Ancak kısa vadeli gösterge olan stochastic`in perşembe günü geri dönerek başlattığı yükseliş ile salı günü 81 değerine ulaşarak
yeniden aşırı alım bölgesine girmesi kısa vadeli bir düzeltme olabileceğini gösteriyor. Endeksin gücünü koruması nedeniyle destek seviyelerine yaklaşılması alım yönünde kullanılabilir. Para girişi ile desteklenmediği sürece direnç noktalarında ise kısa vadeli kar realizasyonları denemekte fayda var.

(tradecnet.com)


DESTEK&DİRENÇ
               DESTEK       DİRENÇ
1 9 bin 667 10 bin 89
2 9 bin 421 10 bin 206
3 9 bin 1117 11 bin 225
***

Yazarın Diğer Yazıları