Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yükseliş trendi üzerindeki hareket sürüyor

Bigpara Haber

Endeks hala 48 bin 80 seviyesinden başlattığı yükseliş trend çizgisi üzerindeki hareketini sürdürüyor. Bunun yanında endeksin ana trend olarak gösterdiğimiz bu trendin üzerinde kısa vadeli yeni bir trend oluşturma çabası içinde olduğu görülüyor. Ancak borsa bugün 53 bin 63 seviyesinden başlattığı bu kısa vadeli trend çizgisini altına sarktı. Teknik açıdan ilk uyarı bu noktada gelmiş olabilir. Ancak hala ana yükseliş trendi üzerinde olduğumuz unutulmamalı. Bugünkü kapanış itibariyle bu trendin destek noktası 55 bin 450 seviyesinde bulunuyor. Endeksin bugünkü kapanış itibariyle bu noktaya kadar olan gerilemeleri trend üzerindeki hareket olarak yorumlanmalı ve normal karşılanmalı. Ancak bu noktanın altındaki kapanışlarda şu an oluşan olumlu görünümün terse dönme riski var. Bundan sonraki seyirde endeksin bu trend çizgisi üzerinde kalıp kalmayacağı takip edilmeli.

Çok kısa vadeli bakacak olursak ise; grafikte de dikkat edecek olursak endeksin son iki günlük gördüğü en yüksek seviyenin bir önceki günün en yüksek seviyesinden düşük olduğu görülüyor. Bu sebeple şu an için kısa vadeli da olsa aşağı yönlü bir trend oluşma riski var. Bu riskin ortadan kalkabilmesi için endeksin bundan sonraki işlem gününde 56 bin 900 seviyesinin üzerinde kalması şart. Çok kısa vadeli düşünenler için bu nokta önemli.

Sonuç olarak; endeksin ana yükseliş trendi üzerindeki hareketi devam ediyor. 55 bin 450 seviyesi şu an için bu trendin destek noktası. Bu noktaya adar olan satışlar normal karşılanabilir. 55 bin 450 seviyesinin altına sarkmalarda ise yaklaşık 1 aydır süren yükseliş trendin bozulma riski var. Bu sebeple geri çekilmelerde bu trend desteğine özellikle dikkat etmekte fayda var. Yukarı hareketlerde de 57 bin 88 – 57 bin 645 ve 58 bin 200 seviyeleri direnç noktaları konumunda.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları