Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yükseliş tepki olarak kaldı

Bigpara Haber

Endeks dünkü kapanışına layık bir açılış yapamadı. 17.700 seviyesini disket seansında denemesinde satışların yoğunlaştığı görüldü.Gün içinde 5. defa denemesine rağmen 17.700 direnci kırılabildi fakat üzerinde kapanış olmadı.Seansın son bir saatinde gelen satışlar olmasaydı grafikler bambaşka bir görüntüde olacaktı.Fakat kapanışa 1 saat kala gelen 500 puanlık satış grafikleride yorumu da farklı kıldı.Ve endeksin 16.500 seviyesinden başladığı hareket sadece tepki olarak kaldı.

17.700 seviyesi üzerinde kapanış olamadığı için kısa vadeli aşağı trend hala devam ederken, 17.900 seviyesinde bulunan omuz-baş-omuz formasyonun boyun çizgisi geçilemediği için formasyon hala aktif şekilde devam etmekte. Üstüne üstlük kısa vadeli kanal direncinden gelen ve tepkiden daha hacimli bir eksi kapanış endeksin yeni dip arayışına girişebileceğini gösteriyor.

Buradaki yorumlarımızda 17.700 altında kapanışlarda kısa vadeli pozisyonlarda kar realizasyonlarının artacağını söylemiştik.Orta vadeli alımlar koşulu olan 17.700 üzerinde olan ise kapanış olmadı.

Kısa vadeli dirençler 17.570 ve 17.900 seviyelerinde. Tutabilmesi muhtemel destek görmek için endeksin yarınki hareketini görmekte fayda var.

[D-FİNANS/ARGE]



Yazarın Diğer Yazıları