Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yükseliş tepki alımı niteliğinde

Bigpara Haber

Dünkü analizimizi kısaca hatırlarsak; “Endeksin 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerinde kalması yeniden 53 binlerin önümüzdeki seanslarda test edilmesini sağlayabilir. İlk başta bugün düşüşte olan boşluğun (gap) dolmasını sağlayacaktır. Bu da ilk aşamada 53 bin 761 puana kadar bur yükseliş anlamına geliyor. Ancak endeksin şu an içinde bulunduğu düşüş trendinden çıkabilmesi ve bir miktar satış baskısını üzerinden atabilmesi için bugünkü kapanış itibariyle kesinlikle 54 bin 315 seviyesinde bulunan trend direncini aşması şart.”

Borsa bugün tahminlerimizi üzerinde bir yükseliş gösterdi. Ancak şunu belirtmekte fayda var, bugünkü hareket tamamen tepki yükselişi. Dikkat ederseniz endeks hala yükseliş trend çizgisinin altında. Dünkü yazımızda trend direnci olarak gösterdiğimiz 54 bin 315 seviyesi bugün kırılamadı. Hatırlarsanız endeksin içinde bulunduğu düşüş trendinin satış baskısından kurtulabilmesi için bu trendin üzerine çıkmasının şart olduğun altını çizmiştim. Borsa hala bu trend çizgisinin altında. Bu noktaya dikkat etmek gerekiyor. Bu yükselişin tek iyi yanı endekste düşüşte oluşan gap’in dolması oldu.

Sonuç olarak; endeks  yükselişine karşın hala düşüş trend çizgisi altında hareket ediyor. Bugünkü yükseliş tepki alımı olarak yorumlanmalı. Kısa vadeli indikatörlerin de hala olumlu bir sinyal üretmemesi dünkü analizimizde belirttiğimiz riskin devam ettiğini gösteriyor. 200 günlük hareketli ortalamaya denk 51 bin 500’lü seviyeler şu anda borsada en önemli destek noktası. Bu nokta altına sarkılması endeksi 48 binlere çekebilir. Bu sebeple özellikle yeni pozisyon açmak için beklenmesi gerektiğinin altını çizmekte fayda var… Dikkat!

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları