Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yükseliş kanalının dışına çıktı

Bigpara Haber

Endeksin kapanış seviyesi dikkat çekici. Dikkat ederseniz borsa daha önceki analizimizde bahsettiğimiz yükseliş kanalının yukarı trend çizgisinin üzerinde günü tamamladı. Genelde hisse ya da endeks bir kanal içerisinde haraket ederken dışarı çıktığında tekrar kanalın içine yönelir. Aksi durumda kanalın dışında yeni bir trend oluşturur.

Bu bilginin ışığında endeksin kanalın üst trendinin üzerinde kalması durumunda ilk aşamada 25 bin 904 seviyesi alt noktası olan boşluğun dolma şansı artacak. Bu sebeple endeksin 26 bine doğru ilk aşamada hareketi beklenebilir. Bu seviyenin üzerinde ise 26 bin 226 seviyesinde direnç seviyesi mevcut. Aksi durumda yani endeksin tekrar yükseliş kanalının içine dönmesi durumda ise 254 bin 800 seviyesindeki destek noktası onemli olacak. Ub noktanın altına sarkmalarda ise 24 bin 497 seviyesi son dörece önemli. Zira bu seviyenin de altına sarkılması endeksin 24 bin 105 – 24 bin 433 bandındaki boşluğun (gap) dolmasına neden olacaktır. Ancak teknik olarak endeks tekrar kanalın içine dönse bile bugünkü kapanış (25 bin 536) itibariyle 24 bin  230 seviyesinin altına inilmedikçe endeksin kanal içerisinde yukarı hareketi beklenebilir.

Sonuç olarak; yurtdışı piyasalarındaki olumlu seyirle birlikte yurtiçinde de alternatif piyasalarında oluşan rakamların borsanın lehine olması endeksin kanalın üsk trend çizgisnin üzerinde bir hareketin oluşma şansının yüksek olduğunu gösteriyor. Ancak tekrar edelim, yaşaan bu sert yükseliş 24 bin 105 – 24 bin 433 bandındaki boşluk (gap) oluşturdu. Bu boşluk yükselişlerde temkinli olmak gerektiğini gösteriyor.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları