Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yön hala yukarı… Ancak dikkat!

Bigpara Haber

Dünkü analizimizi kısaca hatırlarsak: “Trend destek noktasının üzerinde kalındığı sürece orta vadeli olduğu gibi bu hafta için de borsada yönün yukarı olduğunu söyleyebiliriz. Bu bağlamda 63 bin 400 seviyesi endeksin bu hafta için hedef noktası olarak görülüyor. Tahminlerimiz doğrultusunda bu noktanın test edilmesi durumunda yukarıda belirttiğimiz 60 bin 813 – 61 bin 434 bandında bulunan boşluğun (gap) dolması için endekste bir kar realizasyonu gelebilir.”

Borsada bugünkü harekete karşın teknik anlamda çok fazla bir değişiklik yok. Yalnız dikkat çeken konu endekste bugün yaşanan küçük çaplı kar satışlarının ardından gelen alımların çok kuvvetli olmaması. Bu biraz sıkıntı yaratabilir. Eğer borsada bugün olduğu gibi yukarı hareketler yeterli derecede güçlü olmazsa yukarıda bahsettiğimiz 60 bin 813 – 61 bin 434 bandında bulunan boşluğun (gap) 63 bin 400 hedefi test edilmeden görülme riski yüksek. Bugünkü hareket az da olsa bu hareketin sinyalini verdi.

Sonuç olarak; endeks hala orta vadeli yükseliş trend noktası üzerindeki hareketini sürdürüyor. Bu bağlamda 60 bin 300 ve 59 bin 380 seviyelerinde bulunan trend destekleri orta vadeli yukarı hareketin devamı açısından son derece önemli. Bu noktalar aşağı yönlü kırılmadıkça mevcut pozisyonların korunması gerekiyor. Ancak bugün yaşanan kar realizasyonuna gelen tepki alımlarının cılız olması endeksin kanal hedefi olan 63 bin 400 seviyesi görülmeden 60 bin 813 – 61 bin 434 bandında bulunan boşluğun (gap) dolma riskini artırıyor. Bu nokta önemli!

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları