Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yön arayışı devam ediyor

Bigpara Haber

Son iki günlük kapanışlar endeksin daha önce bahsettiğimiz 45 bin 46 seviyesinden başlattığı kısa vadeli yükseliş trendinin atına sarkmasına neden oldu. Bu görünüm endekste olaşabilecek yukarı yönlü bir trend açısından olumsuz. Bugün ilk seansta yukarı doğru yapılan atak 51 bin 251 seviyesindeki direnç noktasına ulaşamadan satışlara karşılaştı. Hatırlarsanız bu hareketin nedenini daha önce endeksin hala yön arayışı içinde olması şeklinde açıklamış ve yukarı aşağı yönlü sert hareketlerin olması çok da olası dışı karşılanmamalı.

Borsanın yukarıda bahsettiğimiz trend çizgisinin altına gelmesi endeksin kısa vadeli yönü açısından olumsuz. Ancak bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Başta MACD olmak üzere göstergeler şu an için olumlu bir seyir sinyali veriyor. Bu açıdan borsada trendin aşağı yönlü bozulduğunu söylemek için erken. Ancak tekrar belirtelim borsa 45 bin 46 seviyesinden başlattığı yükseliş trendinin altında iki günlük kapanış yapıyor. Burası önemli… Şimdi borsa tekrar bu trendin üzerine çıkmaya çalışacak. Bunda başarılı olursa hedef 51 bin 251 noktası. Aksi durumda ise yani endeksin yükseliş trendinin üzerine tekrar çıkamaması durumunda 49 bin 149seviyesine doğru bugün olduğu gibi geri çekilme beklenebilir

Sonuç olarak; borsadaki yön arayışı devam ediyor. Bu arayış bugün olduğu gibi endeksin gün içerisinde geniş bir aralıkta hareket etmesine neden oluyor. Bu hareketlere dikkat! Destek seviyesi olarak 49 bin 149 seviyesinin altına sarkılması satışların 48 bin 339 seviyesine kadar devam etmesine neden olabilir. Yukarı hareketlerde de 50 bin 193 direncinin üzerinde kalınması son derece önemli.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları