Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yön arayışı devam ediyor

Bigpara Haber

Borsa günü oldukça kritik bir seviyede tamamladı. Zira dikkat ederseniz endeks bugün 49 bin 149 puandan başlattığı ikinci ve daha sert olan düşüş trend çizgisinin hemen sınırını test etti. Bugünkü kapanış itibariyle bir sonraki işlem gününde 45 bin 500 seviyesi üzerinde kalınması endeks üzerindeki bu satış baskısının bir miktar azalmasına ve kısıtlı tepki alımlarının gelmesine neden olabilir. Bu açıdan 45 bin 300 – 500 seviyesi üzerinde endeksin hareketi özellikle takip edilmeli.

Ancak hemen uyaralım. Borsa şu an için yön arayışını sürdürüyor. Bir süre ağırlıklı olarak aşağı yönlü bir seyir gözlemledik. Tahminlerimiz ölçüsünde zaman zaman gelen tepki alımlarının 500 - 1.000 puan yükselişlerin ardından kar satışlarıyla karşılaşması bu tür yükselişlerin tepki alımı niteliğinden öteye geçemediğini gösteriyor. Bu yükselişlerin tepki alımı niteliğinden çıkabilmesi için ise endeksin kesinlikle 48 bin seviyesin üzerine hacimli bir şekilde çıkması ve bu noktayı kuvvetli destek noktası haline getirmesi şart. Bunun dışındaki her yükselişte yatırımcıların dikkatli olmasında fayda var.

Sonuç olarak; borsada yön arayışı devam ediyor. Bugünkü tepki yükselişinin bundan sonraki seansta da devam etme olasılığı hayli fazla. Tahminimizin gerçekleşmesi durumunda 45 bin 900 ve 46 bin 250 seviyeleri ilk dikkat edilmesi gereken noktalar. Bu seviyelerin aşılması durumunda ise 46 bin 755 seviyesi hedeflenebilir. Endeksin yaklaşık 1000 puanlık yükselişlerinin kar satışı olarak değerlendirildiği düşünülürse bu seviyeye gelinmesi durumunda temkinli olmakta fayda var. 

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları