Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yeni zirveler test edilebilir

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi kısaca hatırlarsak: “Borsada endeksin düşüş trend çizgisinin üzerine çıkması beklenmeli. Bugünkü kapanış itibariyle de bu nokta 59 bin 400 seviyesinde bulunuyor”

Endeks dünkü hareketiyle yukarıda bahsettiğimiz trend direncinin üzerine çıktı. Bu da borsada bir miktar rahatlamayı beraberinde getirdi. Bunun yanında uzun analizlerimizde özellikle dikkat ettiğimiz MACD indikatörü kısmen de olsa olumlu bir görüntü sergiledi. Ancak bu noktada biraz dikkat. Borsa şu an kritik bir seviyede. Endeksin özellikle yukarıda bahsettiğimiz trend çizgisinin üzerinde kalıp kalmayacağı takip edilmeli. Borsa bunu başarır ve özellikle 60 bin 726 seviyesinin üzerinde tutunmayı başarırsa endekste yeni zirve noktalarının test edilmesi beklenebilir. Aksi durumda ise 59 bin 663 - 59201 ve 58967 destek noktaları olmak üzere kar satışlarıyla birlikte gerileme olma riski bulunuyor

Sonuç olarak; endekste kritik trend direnç noktasının kırılması borsada rahatlama yarattı. Bu yükselişin devamı borsanın bu seviyelerde yapacağı hacimli kapanışlara bağlı. Bu gerçekleşirse yeni zirveler test edilecektir.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları