Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Yeni pozisyon için işlem hacmindeki artış beklenmeli

Çarşamba günü 13 binin üstünde kapanan endekste kısa vadeli göstergelerin aşırı alım bölgesine yaklaşması yeni pozisyon için erken olduğunu gösteriyor

Bigpara Haber
Endeks çarşamba günü görece yüksek işlem hacmi ile 13 bin geçerek 2001 yılı içindeki en yüksek seviyesinden kapanış yaptı. Seans içinde en yüksek 13 bin 202 puanı görmesinin ardından gelen kar satışlarında 13 bin desteğinden gelen tepki, alıcıların bu seviyeyi kısa vadeli destek yapmak istediklerini gösteriyor.

Seans içinde benzer görüntü ortaya çıkmasına rağmen teknik olarak endeksin kar satışları ile desteğine doğru geri çekilme eğilimi yaşanabilir. Yüksek işlem hacmiyle destek noktası aşağıya doğru geçilmediği sürece pozisyonların korunması gerekiyor. Kısa ve orta vadede yeni pozisyon açmak için göstergelerin düzelmesini beklemek gerekiyor. Desteklerden aşağı sarkmada kısa vadeli pozisyonlar için 12 bin 750, orta vadeli pozisyonlar için 12 bin 547 stop-loss olarak kullanılmalı. Yükselişin devam etmesi durumunda 13 bin 508 direncine doğru kar realizasyonu yapılabilir.

Orta vadeli MACD göstergesi yeniden yükselmesine rağmen yeni pozisyon için al sinyali oluşturmadı. Salı yaşanan küçük çıkışla yeniden al sinyali veren CCI`da aynı görüntü devam ediyor. Kısa vadeli göstergelerden RSI aşırı alım bölgesine girmek üzere, salı günü 5 günlük hareketli ortalamasını yukarı keserek al sinyali veren Stochastic`te de al sinyali devam ediyor. Genel olarak kısa vadeli göstergelerin up trend olmasına rağmen aşırı alım bölgelerine yaklaşmış olması bu vadede de yeni pozisyon açılmaması gerektiğini gösteriyor. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları